Je libo ochutnávka druhé světové? Vyšla otevřená beta Call of Duty: WWII
zdroj: tisková zpráva

Je libo ochutnávka druhé světové? Vyšla otevřená beta Call of Duty: WWII

29. 9. 2017 13:26 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Call of Duty: WWII zalehla do křoví, odjistila samopal a trpělivě čekala, až kolem půjde veškeré hráčstvo, jen aby mohla v pravou chvíli vyskočit za štěkotu výstřelů a všechny dokonale překvapit. Její beta, která měla podle všech zdrojů vyjít až dnes, totiž nakonec byla spuštěna už včera, i když jsme vás o tom kvůli státnímu svátku nestačili informovat. Inu, teď to za celou redakci napravuju a dodám, že beta poběží až do pondělí 2. října.

Buďte ale připravení na skutečnost, že se vám nedostane zrovna perfektně vyladěného zážitku. Já vím, co taky chtít od betatestu – ale zrovna v případě takhle gigantické značky bych čekal, že ochromující bugy, zoufalá optimalizace, kolísající framerate nebo padání celé hry budou spíš výjimečnými jevy než rutinou. Dle prvních reakcí se bohužel zdá, že technický stav je prozatím docela mizerný.

Samozřejmě je možné, že se zařadíte mezi šťastlivce, kterým hra běží spolehlivě jako Emil Zátopek, takže možná stojí za to ji o víkendu stáhnout třeba tady na Steamu, když pro to stejně nemusíte obětovat nic víc než místo na disku. Navíc se pak můžete těšit na drobný bonusový obsah do plné hry v podobě Beta Combat Packu, kde najdete speciální helmu, kartu a emblém.

Beta zatím na Steamu posbírala ohromný počet negativních uživatelských recenzí, ovšem z jejich zběžného prolétnutí se mi zdá, že většinu lidí štve spíš špatný technický stav než samotná hratelnost, což je samozřejmě ta lepší, snáze napravitelná varianta. Mezi obsahové výtky pak patří třeba přílišná rychlost hry a malé mapy, na nichž se neuplatníte jako odstřelovač na dlouhou vzdálenost.

Vývojáři ze Sledgehammer Games mají každopádně ještě relativně dost času na to, aby různé mouchy vychytali, přestože ohromné mapy už teď nejspíš z rukávu nevytáhnou. Ovšem pokud se jim podaří rozšlapat všechny možné bugy a importovat dostatečné množství snímků za vteřinu, všichni fandové druhé světové války můžou 3. listopad vyhlížet s opatrným optimismem.

Nejnovější články