Jak utéct z pekla adventury Afterparty od tvůrců Oxenfree? Přechlastat Satana
zdroj: tisková zpráva

Jak utéct z pekla adventury Afterparty od tvůrců Oxenfree? Přechlastat Satana

22. 3. 2018 12:45 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Satan musel za posledních sto let investovat nemalé prostředky do marketingu a PR. Dřív se jeho ohnivé říše všichni báli, protože čekali stahování z kůže, vaření v kotlích, píchání vidlemi a tak podobně. Dneska je image pekla o dost příznivější. Pokecáte s hříšnými (a tím pádem zábavnými) lidmi, místo monotónních andělských chórů budete poslouchat metal či elektronickou hudbu a hřešit jak na běžícím páse… A konkrétně v adventuře Afterparty zjevně taky chlastat se samotným Pánem temnoty. Její základní premisou je dohoda, že pokud toho vypijete víc než Belzebub, můžete se vrátit zpátky na Zem.

Oxenfree, minulou hru vývojářů z Night School Studio, jsem sice nehrál, ovšem dle recenze Honzy Slavíka soudím, že to rozhodně není marný hororový počin. Ale vlastně je mi to docela jedno – Afterparty mě může počítat mezi své fanoušky už jen díky svému prvnímu traileru. Kombinace neonové estetiky, černého humoru a sympaticky přiblblých hlavních postav ve mně hraje přesně na ty správné struny.

zdroj: Archiv

Hrdiny příběhu jsou Lola a Milo, nejlepší kamarádi, kteří bohudík umřeli. Píšu bohudík, protože díky tomu je teď čeká nejmohutnější večírek jejich krátkých životů (a smrti). Musí se prodrat ostrovy na řece Styx, řešit problémy a poslouchat příběhy démonů i zlobivých umrlců, popíjet u toho pekelné koktejly a činit rozhodnutí pomocí skvěle vypadajícího dynamického dialogového systému.

Lolu navíc mluví Janina Gavankar, jejíž ztvárnění velitelky Iden Versio byla jedna z mála dobrých věcí na kampani Star Wars: Battlefront II. Ke své roli řekla: „Milo je bez Loly ztracené štěňátko, a ona ho kvůli tomu miluje. Je ochranitelská až do smrti, a vlastně i po ní. Když byla naživu, ani neměla pití moc ráda, ale copak se situace ještě může zhoršit? Když jste v pekle, chovejte se jako démoni.“

Z kousíčků ukázaných trailerem se mi líbí i slova, která jí a Milovi (Khoi Dao) do úst vložili scenáristé, takže co se mě týče, jsem připravený sestoupit do diskopodsvětí. Jen si na to budu muset stejně jako všichni ostatní počkat do roku 2019.

Afterparty zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články