Hororová adventura The Dark Inside Me slibuje násilí, brutalitu a sex
zdroj: tisková zpráva

Hororová adventura The Dark Inside Me slibuje násilí, brutalitu a sex

24. 9. 2015 13:14 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Konečně zase horor, který nesahá po pohledu vlastních očí a lekačkách! Turecko-německá adventura The Dark Inside Me totiž chce jít cestou point and click předků a hrůzu servírovat skrze příběh a znepokojivé výjevy. Musím říct, že minimálně v traileru se jí to daří a atmosférou evokuje kupříkladu takový Silent Hill. Je ale jasné, že hlavní osoba, která za hrou stojí Akçay Karaazmak bude chtít upoutat pozornost právě kombinací groteskní brutality a nahoty a nutně to vyvolává otazníky, nakolik zábavná bude samotná hra.

Nicméně, pokud tvůrci dostojí svým slibům, jež prezentují na Kickstarteru, je se nač těšit. Většina puzzlů by měla mít několik cest k řešení, kde kupříkladu můžete postavu, jež blokuje váš postup zabít s nalezeným předmětem a nebo pomocí jiných okolností ji obejít. Tím vstupuje do hry také nelineární postup, protože vaše řešení situací a rozhodnutí se promítnou do dalšího postupu příběhem. Kupříkladu v budoucnosti vám ona osoba mohla pomoci, což, v případě, že jste ji zabili, nebude na pořadu dne.

Zápletka se motá kolem hlavního hrdiny(?), který se probudí po události, jíž si nepamatuje v nemocnici. Slyší jen komentující policisty, kteří se diví, že přežil a vlastně by bylo lepší, kdyby ne. Podle všeho spáchal nějaký zločin a když na kapačkách vypustí duši, nikdo nezapláče. Takže šup potajmu pryč a začít odkrývat svou v mlze zahalenou minulost. Jak je vidno z videa a prvních obrázků, o bizarnost, krev a provokativní erotiku kombinovanou s groteskností tu nebude nouze.

Jak už bylo řečeno, Karaazmak se s hrou vydal na Kickstarter. Momentálně spolupracuje s Blue Arc Studios, firmou, která se specializuje na animace a interaktivní scény. Momentálně má tým hotových patnáct scén, které bude rozšiřovat s postupem času. Je jasné, že momentálně Karaazmak neví, jak moc se hra rozroste, prý stále hledá nové nápady.

Na druhou stranu, její vznik nepodmiňuje úspěchem na Kickstarteru, na The Dark Inside Me pracuje už několik měsíců a zjevně je odhodlán vydat alespoň několik kapitol a případně z nich financovat vývoj dalších. Momentálně má hotové plány na tři kapitoly, jež se skládají vždy z několika scén. Názvy kapitol celkem pěkně vystihují plánovaný styl hry – Její zvrácená potěšení, Zvrhlé mysli a Matka květin.

Ačkoliv statické obrazovky vypadají opravdu dobře (tedy, „dobře“) jde postřehnout, že v pohybu už hra nebude tak pěkná a její nezávislý původ bude patrný. To ale u klikací adventury moc nevadí, stačí si vzpomenout na to, jaké divy ve své době v oblasti hororu zvládla skvělá I Have No Mouth And I Have Scream. Navíc docela věřím, že Karaazmak vše dotáhne do nějakého konce. Podobně to udělal se svým prvním a zatím posledním filmem Reminiscence, odkud také bere několik spolupracovníků. Zda bude hra dobrá nevím, ale rozhodně je na dnešní dobu odvážná. Podívejte se na trailer (ovšem s vědomím, že tohle je kategorie od 18 let), oficiální stránky a případně přispějte The Dark Inside Me na Kickstarteru.

zdroj: Archiv

Nejnovější články