GOG nově prodává early access hry, které můžete do dvou týdnů vrátit
zdroj: tisková zpráva

GOG nově prodává early access hry, které můžete do dvou týdnů vrátit

28. 1. 2016 18:46 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Předběžný přístup (early access) stal definitivně standardní metodou distribuce her na hlavních platformách digitální distribuce. Vedle Steamu a Originu nabízí tento způsob prodeje nehotových her i GOG. Verze CD Projektu je ale vstřícnější k hráčům, protože lze pořízený early access titul bez udání důvodu do 14 dní vrátit. Jde však jen o jedno ze specifik early access řešení na GOG.

Další specifická funkce early access programu je vázána na GOG Galaxy, jak vysvětluje Piotr Karwowski: „Když update hru 'rozbije' nebo přinese změny, které nechcete, můžete se v GOG Galaxy jednoduše vrátit k předchozí verzi zatímco čekáte na opravu updatu. Navíc tato funkce zaznamenává klíčové body celého vývoje hry, takže se jediným kliknutím můžete vrátit do určitého bodu v historii.“ Jinak řečeno, kdykoli si můžete zapnout tu verzi hry, která vám vyhovovala nejvíce. I když bude dokončená! V GOG Galaxy si navíc můžete zapnout i manuální aktivaci updatů, takže se vám hra automaticky neupdatuje na aktuální verzi rozpracované hry.

GOG službu spouští s pěticí titulů – Starbound, Ashes of the Singularity, Project Zomboid, TerraTech a Curious Expeditions. Všechny hry jsou k dispozici se slevou a samozřejmě bez DRM. Časem přibudou v nabídce další tituly a v katalogu je najdete podle tagu [IN DEV] vedle názvu.

Nejnovější články