Gamebooky Fighting Fantasy se vrací v podobě karetní hry
zdroj: tisková zpráva

Gamebooky Fighting Fantasy se vrací v podobě karetní hry

4. 4. 2017 13:11 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Kam se podíváte, tam je nějaká karetní hra. Ať už pro mobily, tak i PC. Fighting Fantasy Legends se však trochu vyjímá z davu - už jen proto, že stojí na populárních gameboocích Fighting Fantasy od Iana Livingstona a Stevea Jacksona, které vyšly i u nás. Navíc nejde o ryzí karetní hru, ale o RPG, které se pohybuje na pomezí deskovky a karetní hry, přičemž jako další plus slouží fakt, že za hrou stojí studio Nomad Games, které má na svědomí počítačovou verzi hry Talisman.

Ve hře budete cestovat po kontinentu Allansia, sbírat karty, které přidáte do svého balíčku, a sbírat kostky, které využíváte při plnění úkolů, především soubojích. Samotné dobrodružství by také mělo mít podobu balíčku karet, kterým se probíráte, a samozřejmě má každá lokace svůj balíček.

Nevím, kolik z vás na Fighting Fantasy ještě vzpomíná. Ve své době byla trochu ve stínu série Lone Wolf, nicméně nakonec u nás vyšlo devětatřicet jednotlivých knih.

Fighting Fantasy Legends bude stát na prvních třech knížkách – Čaroděj z Ohňové hory, Citadela chaosu a Prokletý hvozd. Hra vyjde na PC přes Steam, iOS a Android snad ještě letos.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články