Frenetická 2D akce Badass Hero z vás udělá komiksového hrdinu
zdroj: tisková zpráva

Frenetická 2D akce Badass Hero z vás udělá komiksového hrdinu

8. 6. 2016 12:05 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Polské studio Awesome Games Studio představilo svůj nový titul Badass Hero, v němž se stanete drsným hrdinou na stránkách komiksu. Důležitější než to je ale samotný žánr – 2D akce, kde jde o rychlý postřeh, správné využití zbraní i schopností, které si během hry dokupujete. Menší arény pak podporují frenetickou hratelnost, kdy musíte být neustále v pohybu, poskakovat mezi jednotlivými plošinkami a vyhýbat se nepřátelským projektilům, zatímco váš hrdina chrlí smrt z vámi zvolené zbraně.

Právě možnosti úpravy hrdiny patří k důležitým prvkům hry. V první řadě je tu kosmetická úprava, kdy si svého akčního hrdinu poskládáte z jednoduchého editoru a rozptyl je od drsného vousatého týpka z akčních filmů, přes technovikinga až po mumii. Samozřejmě s brokovnicí. Z hlediska hratelnosti je důležitější postupné vylepšování schopností vašeho svěřence, kdy si vybíráte z trojice malých stromů schopností a postupně si za získaný inkoust (nezapomeňte, že Badass Hero je oživlý komiks) kupujete lepší úrovně.

Vzhledem k tomu, že se do boje vydáváte s rlznými zbraněmi, můžete si i nadefinovat loadouty, protože máte jeden slot na hlavní zbraň, jeden na granát a jeden na vaší superschopnost. Hra sice asi nebude patřit k černým koňům sezóny, ale momentálně vypadá jako solidní adrenalinová akce, které navíc prodlouží životnost procedurálně generované úrovně.

Že Awesome Games Studio umí i takto „malé“ hry dokazuje třeba Oozi: Earth Adventure, která si od nás odnesla pěknou sedmičku. Badass Hero vyjde na PC, PS4 a Xbox One ještě letos.

zdroj: Archiv

Nejnovější články