EA představila experimentální tým SEED, který má posunout hranice videoher
zdroj: tisková zpráva

EA představila experimentální tým SEED, který má posunout hranice videoher

11. 6. 2017 18:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Posouvání hranic je nedílnou součástí jakékoli branže snad odjakživa. V zábavním průmyslu dochází každý den k navyšování výkonu grafických karet, RAMek a procesorů, ale asi největším tahákem poslední doby je virtuální realita, která ještě nedávno působila taky jako pohádka, ale už teď je běžně dostupná každému smrtelníkovi. Tím však objevování nových technologií nekončí a EA má spadeno na něco opravdu velkého.

Je to zcela logický krok. Vydavatelská společnost EA si na nedostatek financí rozhodně nemůže stěžovat. Naopak si může beze strachu dovolit sypat nemalé peníze do výzkumu, který, kdo ví, třeba jednoho dne opravdu objeví novou převratnou technologii.

Interní výzkumný tým SEED (Search for Extraordinary Experiences Division) má za cíl přijít s vizionářským herním obsahem, který se točí kolem virtuálních lidí, neuronových sítí a deep learningu – hlavním jmenovatelem těchto disciplín je umělá inteligence.

zdroj: Archiv

Patrick Söderlund, výkonný viceprezident EA, představuje svojí vizi následovně: „Chceme odstranit hranici mezi realitou a virtuálním světem. Co kdybychom se nesoustředili na možnost dát milionům hráčů do rukou jednu vytvořenou virtuální postavu, ale začali nabízet hry s milionem virtuálních postav vytvořených podle vás, hráčů?“

Bohužel nevíme, na čem přesně tým v srdci obrovské společnosti momentálně pracuje, ale hodlá se rozšiřovat o klíčové pozice. Na oficiálních stránkách hledají například specialisty na renderování, deep learning, výzkum a vývoj virtuálních postav nebo třeba senior inženýra přes procedurální generování. Bližší informace o SEED by se měly objevit již brzy.

Nejnovější články