Díky Sony vyjde remaster kultovní adventury Grim Fandango
zdroj: tisková zpráva

Díky Sony vyjde remaster kultovní adventury Grim Fandango

10. 6. 2014 11:55 | Novinky | autor: Adam Homola |

Sony se nikdy nebála dělat imidžovky, které jí nevydělají miliony dolarů, ale výrazně zlepší kredit značky mezi hráči. A snad nikdy jindy nebyl žádný jiný projekt větší "jenom imidžovkou", než čerstvě oznámený HD remaster legendární adventury Grim Fandango. Na tomhle Sony těžko vydělá zajímavé peníze, ale nás hráče ze staré školy návrat zrovna téhle adventury potěší a Sony tak má u nás jedno velké a významné plus.

Na Grim Fandango HD nebudou pracovat přímo vývojáři z Double Fine, ale zatím neoznámené 3rd party studio, na které bude Tim Schafer a jeho kumpáni dohlížet. Prsty v tom má ale Disney, které koupilo a následně rozložilo Lucas Arts a za existenci tohoto nečekaného oznámení můžeme prý poděkovat nadstandardním vztahům Sony s Disney.

zdroj: Archiv

Remaster Grim Fandango vyjde nevíme kdy, nevíme za kolik a netušíme, jak moc se bude na původní hru sahat. Ale vyjde, to je hlavní. A kdo ví, pokud by se hra těšila velkému komerčnímu úspěchu, dveře dalším remasterům by to jen otevřelo. Sony si na Grim Fandango HD zajistila časovou exkluzivitu pro PS4 a Vitu, ale sám Tim Schafer na Twitteru potvrdil, že o dalších platformách bude řeč později. Možná dojde časem i na PC?

Nejnovější články