Detroit je futuristické sci-fi o uprchlém androidovi od tvůrců Heavy Rain
zdroj: tisková zpráva

Detroit je futuristické sci-fi o uprchlém androidovi od tvůrců Heavy Rain

27. 10. 2015 20:25 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

David Cage a Quantic Dream milují emocionální příběhy. Nejinak tomu bude i v případě jejich nové oznámeného titulu jménem Detroit. V něm se vtělíme do role ženského androida jménem Kara, která unikla z továrny a objevuje svět kolem sebe. Ten se, celkem předpokládaně, neukazuje být tak krásným a úžasným místem, jak se „novorozené“ Kaře zdá a podle všeho se rozvine víceméně tradiční příběh o objevování lidskosti.

Opět, zatím toho o Detroit mnoho nevíme. Hra vychází z dema KARA z roku 2012, které Quantic zveřejnil a které řešilo pozici androida, který si uvědomil sám sebe a zjistil, že cítí emoce. Právě emoce budou klíčovou součástí Kařina objevování světa. Nedá se asi (naštěstí) čekat, že by Kara stanula v čele revolučního povstání za rovnoprávnost androidů.

Spíše se dá čekat mnohem jemnější konfrontace lidského pohledu na to, co tvoří „člověka“ a pohledu Kary, jakožto nového druhu myslící a cítící bytosti, která se na společnost budoucnosti dívá, minimálně zprvu, naivníma očima.

Jde o nápad, který se mi opravdu líbí a trailer sám je atmosférický, ale osobně se bojím samotné hratelnosti. Protože Quantic Dream mne se svým Beyond: Two Souls opravdu zklamali. Asi se nedá čekat nějaká revoluce v tom, jak tvůrci přistupují ke hrám, ale Heavy Rain byl skvělou ukázkou toho, že i jejich přístup může fungovat na jedničku. Držím Detroitu palce.

zdroj: Archiv

Nejnovější články