Datadisk Natural Disasters pro Cities: Skylines vyzkouší, zda vaše město odolá dopadu asteroidu
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Natural Disasters pro Cities: Skylines vyzkouší, zda vaše město odolá dopadu asteroidu

18. 8. 2016 15:45 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud vám v Cities: Skylines chyběly katastrofy, které jste si nevyrobili sami, nebudete už muset dlouho čekat. Datadisk Natural Disasters umožní, aby vaše město bylo stiženo katastrofami nejrůznějšího druhu. Nicméně, obsah datadisku nespočívá jen v tom, že vám náhodná událost naprosto zničí infrastrukturu. Naopak, novinky vám umožní se na takové události připravit, například systémem včasného varování, únikovými cestami, zřízením záchranářských oddílů apod.

Katastrofy můžete buď nechat na náhodě a nebo si je můžete spustit sami. Jejich následkem budou permanentně zničené budovy, oheň se bude šířit napříč čtvrtěmi a samozřejmě vaši občané budou umírat krutou smrtí, tedy pokud nemáte připravené dostatečné systémy ochrany obyvatelstva. Svou roli zde sehraje i nový prvek rádiového varování, který pomůže vaší populaci přežít ve větším počtu. Nu a kdyby pořád žádná katastrofa nepřicházela, můžete si z rádia pouštět rozhlasové stanice s nejrůznější hudbou.

Katastrofy můžete využít i při tvorbě scénářů, které následně sdílíte přes Steam Workshop. Jsem zvědavý, kdo první vytvoří místní ekvivalent Deseti ran egyptských. Mezi katastrofy, které mohou vaši metropoli postihnout patří rozsáhlé požáry i pád asteroidu a nepočítejte s tím, že se ve vašem městě najde nějaký Bruce Willis. Ostatně, součástí kouzla těchto katastrofických událostí je i následná obnova města. Jen by mne zajímalo, zda se neobjeví i velký zelený ještěr, jehož jméno určitě není Godzilla… byla by škoda tenhle tradiční prvek opomenout.

zdroj: Archiv

Nejnovější články