Čtvrtou hratelnou frakcí Total War: Rome II jsou Icénové
zdroj: tisková zpráva

Čtvrtou hratelnou frakcí Total War: Rome II jsou Icénové

1. 2. 2013 16:16 | Novinky | autor: Adam Homola |

Tvůrci ze studia The Creative Assembly vykládají karty na stůl pomalu, ale pravidelně. Po Římanech, Kartágu a Makedoncích tu máme odhalení čtvrté z osmi hratelných frakcí a konečně se dostáváme do nepříliš provařeného a neznámého teritoria. Čtvrtou hratelnou frakcí v Total War: Rome II jsou Icénové. Kmen z doby železné pochází z jižní části Anglie, kde obýval především bažiny nebo roviny a se svými sousedy se moc nepáral - pořád s někým bojoval. Icénové jsou ale zkušení nájezdníci a jejich primární bojovou jednotkou je pěchota.

Icénové šli vždy do boje vybavení velkým oválným nebo téměř obdelníkovým štítem a jako zbraň používali buď meč, nebo kopí. Od jiných keltských kmenů byste je rozlišili podle pomalovaného nebo potetovaného těla a podle častého užívání bojových praků. Vedle pěchoty občas využívali i lehkou kavalerii. I když mohou Icénové působit jako barbaři, není tomu tak. Kmen má vlastní hlavní město Venta Icenorum a také několik velkých náboženských center.

Ekonomicky jsou pak Icénové závislí primárně na zemědělství, ale přesto byli na svoji dobu a kontext relativně vyspělí - dokonce si razili vlastní mince. Nepočítejte ale s tím, že budete za tuhle stranu ve hře obdělávat políčka. Byli to odvážní válečníci, kteří se nebáli drancování a plenění nepřátelských sídel. Coby válečnickému národu se zvedne Icénům spokojenost pokaždé, když se vyhlásí válka. Bude už na vás, hráčích, jestli se vám podaří ovládnout dobu železnou v Británii a sjednotit všechny kmeny pod jednou vlajkou.

Nejnovější články