Chystá se druhý díl kultovní plošinovky Spelunky
zdroj: tisková zpráva

Chystá se druhý díl kultovní plošinovky Spelunky

31. 10. 2017 15:40 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Spelunky je podle mého (a nejen mého) názoru jednou z nejlepších nezávislých her posledního desetiletí, a nikomu bych v žádném případě nezazlíval, kdyby z věty vyškrtl slovo „nezávislých“. Vynikající hopsačka, v níž se snažíte prodolovat náhodně generovaným podzemím plným pokladů a pastí, je brutálně těžká, ale také úžasně uspokojivá, když se vám konečně podaří překonat její záludné nástrahy. A dobrodružství nekončí. Sony totiž v Paříži prozradilo, že se chystá Spelunky 2.

Za pokračování bude opět zodpovědné studio Mossmouth, které se skládá z vývojáře Dereka Yu a jeho obrovské hromady talentu. Zodpovědnost za průzkum nebezpečných ruin tentokrát padne na další generaci. Hlavní hrdina předchozí hry se totiž stal otcem, a tak po něm archeologické řemeslo (tak, jak ho chápe Indiana Jones) převezme jeho potomek.

zdroj: Archiv

Hra vyjde zpočátku na PlayStation 4 a PC, a to je prozatím přibližně všechno, co o ní víme, ovšem už jen samotné oznámení jistě uvedlo nejednoho fandu hardcore plošinovek do stavu nefalšované extáze. Než se Derek pochlubí dalšími podrobnostmi a třeba nějakými těmi záběry z hraní, můžu vám doporučit výborný článek na Polygonu pojednávající o „sólovém průchodu hrou s lilkem“, jednom z největších zázraků moderní herní historie.

I nezasvěcení po pečlivém prostudování textu a původního videa od streamera Bananasaura Rexe možná pochopí, proč je pro mnohé hráče Spelunky 2 nejvýraznějším oznámením včerejší konference. Snad se jí dočkáme spíš dřív než později.

Nejnovější články