Call of Duty: Ghosts představuje nový multiplayer
zdroj: tisková zpráva

Call of Duty: Ghosts představuje nový multiplayer

14. 8. 2013 20:40 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Tak máme za sebou velkou předváděcí show Activision k multiplayeru Call of Duty: Ghosts a musím říci, že tohle všechno se mohlo zvládnout v jednoduchém traileru a tiskové zprávě (vážně byl chlapík sedící na záchodě nutný?). Ghosts přinese více všeho, ale nic radikálně nového. Bude to více perků, více killstreaků, více herních módů, mnohem více vizuálních úprav vašeho voják i celé jednotky.

Celkově je jasné, že se Call of Duty zase více odchýlí od snahy o reálnější pojetí bojového střetu a víc se přiblíží nadsazené akční řežbě. Přiznám se, že při pohledu na skluzu po kolenu už jsem se ironicky uchechtával, ale jde o prvek, který podporuje zamýšlený celkový směr akce.

Pokud vás to zajímá, Eminem měl na téhle akci premiéru nového songu, který uslyšíte ve videu v textu, což vás možná tak nezajímá, ale celkem to podtrhuje rozmach celé akce.

Objeví se tedy 7 nových módů, 20 nových killstreaků a na dvacet tisíc možností jak upravit vzhled svého vojáka. Mimochodem, poprvé si budete moci stvořit ženský model vojáka.

Ne moc jasná mi je mobilní hra Clan Wars. Na mobilu jinak můžete sledovat své statistiky i statistiky přátel. Druhý display bude fungovat podobně jako u konkurence - na mobilu si vytvoříte loadout, a pak jej nahodíte do hry v dalším respawnu.

Dále v CoD: Ghosts najdete 30 nových zbraní. Mezi nimi i podezřele znící kategorie marksman rifles, což zní jako kombinace útočných a odstřelovacích pušek. I když holá mířidla naznačují, že to nemusí být přesílená kategorie zbraní.

Mezi novými módy najdete třeba Cranked, kdy vás zabití soupeře zrychlí, ale začne vám tikat čas, přesněji řečeno půl minuty. Pokud někoho nesundáte, bouchnete. Narážka na zastav se a nepřežiješ. V Search and Rescue zabitý hráč upustí psí známku - když ji sebere kamarád, oživí vás, ale pokud ji sebere soupeř, do konce kola jste mimo.

Významný pak bude mód Squads. Je primárně založený na kooperaci a sólo hraní v rámci rozdílných scénářů podle toho, jaký mód Sqadu si zvolíte. Squad vs. Squad bude vy a vaši AI poskoci proti jinému hráči s AI společníky. Wargame budete vy a čtyři živí hráči proti týmu botů. Safeguard je kooperativní variace na Hordu a Squad Assault bude určen pro šest hráčů. Čekám, že ke Squads dodá Activison ještě spoustu informací.

Mapy budou mít v CoD: Ghosts interaktivní prvky, které se budou v závislosti na situaci měnit. Kupříkladu půjde odpálit benzínka, spadne vagon visící na okraji propasti apod.

X360/ PS3 a Xbox One/ PS4 verze hry budou svázány napříč platformami, takže půjde přenášet zkušenosti a obsah, ale hlavně, Season Pass na všechna DLC, který koupíte na současné konzole, se pak přenese na případnou next-gen verzi hry, kterou si pořídíte.

Další informace, které se objeví, do článku průběžně doplníme.

...

Nejnovější články