Bývalí vývojáři Star Citizen dorazili na Kickstarter s novým Descentem
zdroj: tisková zpráva

Bývalí vývojáři Star Citizen dorazili na Kickstarter s novým Descentem

10. 3. 2015 21:00 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Po nesmělých fanouškovských pokusech v minulém roce se série Descent vrací v oficiálně posvěceném (práva na značku a hru patří pořád Interplayi) pokračování a u vývoje může být každý z vás. Nenarážím na fakt, že se Descent: Underground uchází o vaši pozornost na Kickstarteru, kde tvůrci (všichni ještě nedávno pracovali na Star Citizen) žádají o 600 tisíc dolarů. Není to málo, ale sotva kampaň odstartovala, má už hra na kontě skoro 70 tisíc dolarů!

Shrnující popisek na Kickstarteru hovoří jasně – hráči se mohou těšit na pohyb po všech šesti osách, levelování, loot a bitvy uvnitř asteroidů. Za 25 dolarů tvůrci slibují více než stylový návrat do let devadesátých, navíc v moderním kabátku zprostředkovaném Unreal enginem čtvrté generace.

Tvůrci mají v plánu navázat na původní díly série se vším, co k tomu patří, hlavně však s volností pohybu v šesti různých směrech (Six Degrees of Freedom), což názorně prezentují na záběrech videa, které ale nepochází přímo ze hry. Jde jenom o koncept, aby si hráči dokázali hratelnost nového Descenta vůbec představit. Na záběrech videa můžeme každopádně vidět parádně vypadající souboje, těžbu surovin i velmi detailně vyvedené vnitřky asteroidů. Nechybí samozřejmě pompézní hudba...

zdroj: Archiv

Děj hry je zasazen do roku 2135, kdy lidstvo, jak jinak, čelí těžko řešitelným obtížím. Příroda se pomstila a vlády všech zemí ve snaze o záchranu lidstva upadly do bankrotu. Tehdy se pozornost lidstva obrátila do kosmu a k těžbě asteroidů. Z popela naší planety povstaly megakorporace, které se zaměřily na těžbu celých asteroidových pásů. Nikdo se však dělit nechtěl, a tak propukaly souboje mezi zástupci jednotlivých společností, do kterých už my jako hráči vstoupíme - v singlu i multiplayeru.

Nový Descent má být v prvé řadě multiplayerovou hrou, která nabídne v různých módech podporu hry až pro 16 hráčů. Můžete si vytvořit vlastní korporaci a soutěžit s ostatními piloty v týmu i osamoceně v celé řadě aspektů - nejvíce eliminovaných protivníků, nejvíce vytěžené suroviny, nejvíce vykutaných tunelů a tak dále. Hra nabídne podporu několika multiplayer módů včetně Deathmatch, Capture the Asteroid nebo Capture the Ore.

Úspěch v boji či těžbě závisí na vašem vybavení a objevitelských schopnostech. Hra obsáhne několik druhů těžitelných surovin, na kterých tvůrci hodlají postavit i multiplayerové mapy - k dostání budou ledové, skalní, plynové i lávové. Stejně rozmanitá je i nabídka dostupných lodí, s nimiž můžete likvidovat oponenty i těžit potřebný materiál.

Do základní verze tvůrci slibují celkem osm druhů lodí, které se vlastnostmi liší podle účelu v rámci single i multiplayeru. Nejenom druhem lodi je ale těžař živ, proto hra nabídne i možnost levelovat loď/postavu v rychlosti pohybu, výdrži brnění, těžebních schopnostech, střelbě a tak dále.

Zkrátka mrkněte na trailer a další informace nabízí Kickstarter nebo oficiální stránka hry.

Nejnovější články