Blizzard spouští otevřenou betu Heroes of the Storm, servery dostanou zabrat
zdroj: tisková zpráva

Blizzard spouští otevřenou betu Heroes of the Storm, servery dostanou zabrat

20. 5. 2015 14:08 | Novinky | autor: Adam Homola |

Krátce před vydáním se blizzardí novinka Heroes of the Storm ještě na dva týdny přepne z uzavřené bety do otevřené. Ono přepnutí nastalo dnes, takže pokud jste měli extra smůlu a v uplynulých měsících nedostali žádnou pozvánku ani klíč, můžete si Heroes of the Storm jednoduše stáhnout a začít hned hrát. Fáze otevřené bety bude ale velmi krátká - vydání plnohodnotné "finální" verze hry je naplánováno na 2. června.

Vývojáři na svém webu upozorňují, že i když je vydání takhle blízko, hra bude v následujících dvou týdnech pořád ve stavu betaverze. Tudíž ne všechno musí fungovat na sto procent a sem tam se mohou objevit nějaké chybky. Popravdě ale ve hře nejsou chyby prakticky žádné, nebo alespoň ne viditelné. Heroes of the Storm je velmi dobře odladěná už od začátku uzavřené bety a dokonce i v technické alfaverzi fungovala hra bezproblémově.

Jestliže byste narazili na problém, můžete se o něj podělit na oficiálních fórech hry, stejně jako o jakýkoliv názor na hratelnost, hrdiny, mapy či cokoliv, co vás ohledně hry napadne. Tvůrci naslouchají a v minulosti udělali už hodně změn právě na základě reakcí hráčů. Připomeňme, že do bety Heroes of the Storm se přihlásilo přes 9 milionů hráčů, takže je klidně možné, že servery dostanou pořádně zabrat.

zdroj: Archiv

Pokud by byl snad nával větší, než s jakým Blizzard počítá, uvidíte při spuštění hry jednoduše klasickou frontu. Za připomenutí také stojí, že na otevřenou betu neplatí absolutně žádné mediální restrikce. Hra je už od své technické alfy plně otevřená, takže můžete vesele típat screenshoty, natáčet videa, psát dojmy, streamovat... Kdybyste náhodou vývoj Heroes of the Storm nesledovali a nevíte co že to vlastně teď vstupuje do otevřené bety, koukněte na přiložené minutové video.

To vám velmi stručně shrne hlavní pointu hry, které Blizzard neříká MOBA, ale team brawler. Ona to v jádru MOBA je, ale jestliže znáte pouze Dotu 2 nebo League of Legends, měli byste se mít na pozoru - tentokrát nejde o obyčejnou kopírku těch nejúspěšnějších, ale o docela zajímavé oživení žánru. Heroes of the Storm nebude 2. června doopravdy dokončená a nebude dokončená ani za půl roku či rok po vydání. Plánují se nové mapy a přibývají také další a další hrdinové, prostě nový obsah bude přidáván neustále.

Heroes of the Storm zdroj: tisková zpráva

Naposled rozšířil řady hrdinů Kael'Thas z Warcraftu a oznámená je ještě Johanna - ženská verze Crusadera z Diabla III. Jací hrdinové se objeví následně zatím netušíme. Další ale pravděpodobně budou pocházet z Diabla a StarCraftu - ze světa Warcraftu je ve hře hrdinů zdaleka nejvíc, konkrétně 20. Ze StarCraftu jich je tam 9 a z Diabla pouhých 6. Staré blizzardí hry zatím reprezentují The Lost Vikings a kdo ví, třeba se časem objeví někdo z Rocknroll Racing, nebo Blackthorne.

Na spuštění hry se plánuje obrovská launch party v Londýně s živou hudbou, vývojáři a dalším programem. Komu se nepodaří získat lístky, může 1. června sledovat živý přenos. My budeme přítomní přímo na místě a přineseme vám potom nejen textové dojmy z průběhu spuštění ostré verze. Více informací o hře se už můžete dočíst na oficiálních stránkách, kde najdete i seznam všech zatím dostupných hrdinů.

Nejnovější články