Aviary Attorney vás posadí do role ptačího obhájce v Paříži 19. století
zdroj: tisková zpráva

Aviary Attorney vás posadí do role ptačího obhájce v Paříži 19. století

10. 12. 2015 16:12 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Bajky nezemřely. Právě bajku připomíná na první pohled bizarní, leč velmi zajímavý titul Aviary Attorney, který vyjde na Steamu 18. prosince. Příběh je vcelku normální. Paříž roku 1848 vře, protože sociální rozdíly a střet mezi buržoazií a proletariátem hrozí přerůst v revoluci. V této vyhrocené atmosféře dojde k vraždě, která hrozí výbušnou situaci odpálit.  Nepříliš schopný obhájce Jayjay Falcon má jen pár dní na to, aby našel důkazy o nevinně obviněné Caterline Demiaou. Prostá detektivní adventura, že?

Jenže si teď dosaďte do role obhájce ptáka, stejně tak do role jeho asistenta, soudce atd. Obviněná je kočka, zavražděná žába a stopy vedou mimo jiné do výrobny čokolády, kde pracuje bellgický slon a možná vše povede až ke lvovi či vlkovi. Prostě surrealistická bajka jak vyšitá.

Navíc ve velmi originálním vizuálním balení a s příjemnou hudbou evokující francouzský romantismus. A přes to všechno by Aviary Attorney neměl být jen otrokem svého netradičního zpracování a měl by nabídnout dobrou adventurní zábavu.

Ve hře se pohybujete na mapě Paříže a snažíte se během pár dnů získat klíčové důkazy o nevinně klientky. Jenže každý krok spotřebuje nějaký čas a vy nemáte dost času na to oběhnout všechny stopy. Může se stát, že když se vydáte za jednou stopou, jiná důležitá vám uteče. Nicméně, verdikt o vině vaší klientky neznamená konec hry. Příběh nabízí čtveřici propojených případů a desítky postav, se kterými si popovídáte. Navíc, ačkoliv je vizuální zpracování takto specifické, samotný děj odpovídá spíše dobovému dramatu.

Za hrou stojí dvoučlenný tým Sketchy Logic, který se hrou prošel Kickstarterem. 18 prosince hra vyjde skrz Steam na PC a následně tvůrci plánují porty na Android a iOS.

zdroj: Archiv

Nejnovější články