Autor DarthModu k Total Warům oznámil vlastní strategii - Ultimate General: Gettysburg
zdroj: tisková zpráva

Autor DarthModu k Total Warům oznámil vlastní strategii - Ultimate General: Gettysburg

2. 7. 2013 13:17 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

No vida! Nick Thomadis prohlašoval, že další DarthMody nemáme čekat, protože má moc práce mimo Total War. A nyní se ukázalo na čem pracuje – na vlastní real-time strategii. Jak vám její název - Ultimate General: Gettysburg - napoví, nechal se Nick inspirovat nejznámější bitvou Americké občanské války, bitvou u Gettysburgu. Není to zrovna můj šálek kávy, ale proti gustu....

Pro Thomadise a studio Game-Labs LLC jde o velký krok vpřed, což sám potvrzuje: „Jako modder jsem některé věci nemohl ovlivnit. Proto jsem se rozhodl vytvořit vlastní realtimovou strategii“. Na oficiálních stránkách Ultimate General: Gettysburg hodlá vydávat vlastní vývojářský deník a hlavně zde vysvětluje herní principy titulu.

Pryč by měl být zastaralý systém kámen – nůžky – papír. Systém jednotek by měl být mnohem propracovanější. Jejich vlastnosti by měly modifikovat i věci jako je morálka, únava, pozice na bojišti nebo napadení z boku. Jednoduše, asi zde potkáme spoustu vlastností, které známe ze série Total War.

Zajímavé ale je, že Thomadis celkem dobře předvídal jednu z mých obav, tedy aby příliš velký důraz na detail a realismus nešel proti samotnému hraní. Doslova píše: „Pokusím se udělat ovládání Ultimate General: Gettysburg jednoduché, jak to jen půjde - bez mnoha matoucích tlačítek. Neměli byste potřebovat tutorial nebo velký manuál k hraní hry, ale měli byste rozumět tomu, jak vnitřní mechaniky fungují. Například – terén ovlivňuje efektivitu jednotky nebo vyčerpání brigády, takže se snadněji obrátí na útěk, i když čelí menší jednotce“.

Jednou ze změn DarthModů byly úpravy umělé inteligence a chystaný Gettysburg by měl disponovat pořádnou AI, která nepodvádí zrychlováním procesů a dokáže pořádně v reálném čase analyzovat situaci. Jinak prý nemáme čekat nějak úžasnou grafiku, na to nejsou prostředky. I díky tomu ale Ultimate General: Gettysburg rozběhnou i slabší PC a hlavně asi i tablety, kam by hru tvůrce rád dostal. Nebude to prý snadné, vzhledem k tomu, že hra by měla simulovat střety tisícovek vojáků.

Dynamická kampaň se bude věnovat jen bitvě u Gettysburgu, ale v celém kontextu půjde o spekulativní scénáře „co kdyby“. Kampaň by měla reflektovat váš postup, ale zároveň vás bude nutit přemýšlet. Když přijdete o moc vojáků, třeba nebudete mít dost sil na splnění dalšího scénáře. Zahrát si budete moci za Unii i Konfederaci, přičemž díky skvělé dokumentaci bitvy budou ve hře všechny reálné jednotky i většina důležitých důstojníků.

Zatím zní všechny tyto plány víc než dobře, ale samozřejmě, asi si chvíli počkáme, než Ultimate General: Gettysburg přijde. Pokud ale uspěje, třeba se dočkáme dalšího Ultimate General: něco... Prozatím můžeme chytat informace na oficiálních stránkách.

Nejnovější články