Akční plošinovka ze starověkého Egypta Pharaonic nachází inspiraci v Dark Souls
zdroj: tisková zpráva

Akční plošinovka ze starověkého Egypta Pharaonic nachází inspiraci v Dark Souls

28. 4. 2016 18:22 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Starověký Egypt pravděpodobně nebyl nejjednodušším místem k žití a své o tom chtějí vypráví i tvůrci z týmu Milkstone Studios. Jejich akční plošinovku Pharaonic lze v early access na Steamu hrát od ledna a dnes se předběžný přístup změní v plnou verzi hry. Pharaonic je z boku viděná 2,5D plošinovka s prvky RPG, ve které jde především o akci. Předem ale musím varovat egyptology, tvůrci občas zabrousili spíše do tématu fantasy, než dějepisných knih a mixují dohromady dvě mytologie.

Reálný základ však vyprávění přeci jen má a tak se můžete vydat na krvavou pouť s cílem odhalit tajemství faraóna Ahmose I. Proti vám budou stát jak armády "Rudého faraona," tak i fantaskní nestvůry. Poněkud zvláštně zní fakt, že vám budou pomáhat Ištařiny dcery, protože Ištar je sumerská a babylonská bohyně lásky a plodnosti, nikoliv egyptská.

Ale spíš než na zápletku a historickou věrnost chtějí tvůrci hráče přilákat na náročnou hratelnost, kde každá sebemenší chyba může přinést fatální následky. Autoři se dušují, že inspiraci pro svůj soubojový systém nalezli v sérii Dark Souls, což znamená, že soubojový systém spočívá v pečlivém načasování vašich útoků i obrany, stejně jako volbě vhodné výzbroje.

zdroj: Archiv

Vzhledem k citované inspiraci pak ve hře nesmí chybět ani RPG prvky a kořist, k níž se dostanete. Postavy hráčů se vyvíjí, lze vybírat své zaměření (a volit tak například mezi bojem na blízko a na dálku) a počítejte i s tím, že občas z nepřátel může vypadnout vzácnější kousek.

Vedle velkého množství lootu, bohatých možností úprav postav pak autoři zmiňují i v plošinovkách nepříliš viděnou nelinearitu, především v podobě alternativních cest a skrytých míst. Pharaonic na Steamu stojí 13 euro a její early access si od hráčů vysloužil převážně pochvalné reakce, které vyzdvihují soubojový systém a již zmíněnou náročnost.

Nejnovější články