Akční Horor Shadows of Kepler, který v sobě nezapře Vetřelce, bojuje na Kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Akční Horor Shadows of Kepler, který v sobě nezapře Vetřelce, bojuje na Kickstarteru

20. 10. 2019 14:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

O Shadows of Kepler jsem psal poprvé docela nedávno, teprve koncem srpna. Tehdy nebylo venku moc informací, studio Infinite Hole převážně sdělilo světu, že na něčem takovém vůbec pracuje. A mě dokázali zaujmout především grafikou, která je na prvotinu opravdu malého indie studia na vysoké úrovni. K přednostem patří ale i neskrývavá brutalita a pořádně hororová atmosféra.

I když mi horory nejsou po chuti, k Shadows of Kepler mě přitahuje nějaká prazvláštní síla. Záběry ze hry jsou děsivé, ať už se procházíte s posledním nábojem po pustém povrchu titulní planety, nebo bez dechu temnými chodbami vaší gigantické lodi. Vetřelec je tu cítit snad na každém kroku.

Ale není to jen walking simulátor, není to ani prachobyčejná střílečka. Najdou se zde RPG prvky, do jisté míry jde o survival, dokonce počítejte s „efektem mávnutí motýlích křídel“, tedy vaše rozhodnutí vás vyšlou jednou z několika větví příběhu.

zdroj: Archiv

V této šlamastice nejste sami. A teď za společnost nepočítám rozsápané členy posádky, jejichž střeva se válí všude po podlaze. Potkáte i jiné živé kosmonauty, kteří možná budou stát na vaší straně, a možná taky ne.

Jde o velmi ambiciózní projekt, a protože tvůrci nemají vydavatele, potřebují finanční pomoc od vás. Na Kickstarteru chtějí vybrat 180 tisíc dolarů (přes 4 miliony korun), které použijí na dokončení hry. Hra může být vaše za přispění alespoň 33 dolarů, a abyste nekupovali zajíce v pytli, na Steamu můžete vyzkoušet demo.

zdroj: Archiv

Kampaň je na úplném začátku a zatím moc zájmu nevzbudila. Upřímně, mě by také nezaujala, protože na stránce kampaně se nedozvíte vůbec nic, pokud si nepustíte spoustu videí. A já přeci jen preferuji psané informace. Škoda. Snad tento nadějný projekt úplně neumře. Když se zadaří, mohla by Shadows of Kepler vyjít v únoru roku 2021. Ale znáte ty Kickstartery…

Nejnovější články