Age of Wonders: Planetfall posune strategickou sérii do říše sci-fi
zdroj: tisková zpráva

Age of Wonders: Planetfall posune strategickou sérii do říše sci-fi

24. 5. 2018 18:45 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Vývojáři z Triumph Studios téměř před rokem změnili majitele a octli se pod ochrannými křídly expandující firmy Paradox Interactive. V tehdejším článku jsem psal, že pro nizozemské studio by se převzetím nemělo nic zásadního měnit, a zdá se, že jsem měl pravdu. Došlo totiž k oficiálnímu oznámení dalšího dílu strategické série Age of Wonders s podtitulem Planetfall, na kterém studio prý pracuje už asi tři roky.

Už z názvu je patrné, že tentokrát je tady něco jinak. Série Age of Wonders se tradičně držela v mezích fantasy, ale Planetfall vypadá jako čisté sci-fi. Hvězdné impérium padlo, civilizace byla rozmetána na kousíčky a z prachu povstáváte vy – jedna z mnoha ras či frakcí toužících po usednutí na uprázdněný galaktický trůn.

Užijete si jak manažerského budování vlastní říše po vzoru Civilization VI, tak propracovaného tahového boje, v němž se spolu střetnou nejrůznější druhy jednotek, od obrovských mimozemských brouků plivajících jed až po mohutně obrněné vesmírné mariňáky, co ve svých megaoblecích spíš připomínají mechy.

zdroj: Archiv

Příběh bude sice „emergentní“, a tak bych ani v kampani neočekával jasně danou, silnou dějovou linku, ale zato by v popředí vašeho zájmu mělo být objevování historických okolností celé katastrofy. Koneckonců možná z trosek vyhrabete něco, co vám pomůže vyrobit lepší zbraně, vytrénovat lepší vojáky, vydělat víc peněz…

A to je potřeba, protože vládcem se může stát jen jeden, i když je pravda, že tvůrci ve svém prohlášení zdůrazňují důležitost diplomacie. Tak třeba bude moci vyhrát nejen vlk samotář, ale i celá aliance. To by se mohlo hodit zvlášť v případě, že se rozhodnete s kamarády okusit multiplayer.

Upřímně řečeno bych o chloupek raději viděl pokračování originální série Overlord, ale nový Age of Wonders taky vůbec není špatná zpráva. Ba naopak – jsem zvědavý, co si v Triumphu vymysleli a zda si nastavili vyšší laťku, zvlášť teď, když za nimi stojí velezkušený vydavatelský (a, nezapomínejme, taky vývojářský) tým.

Jak jejich společná snaha dopadne, to se uvidí někdy v průběhu příštího roku. Age of Wonders: Planetfall by se měl mimo PC objevit i na konzole, a chcete-li vývoj co nejdůkladněji sledovat, můžete se na oficiálních stránkách zapsat k odebírání newsletteru.

Nejnovější články