The Movies - lekce života filmaře
zdroj: tisková zpráva

The Movies - lekce života filmaře

23. 2. 2004 17:17 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Velice neobvyklé preview dnes zveřejnil magazín GameSpy.

Jde v něm o hru s názvem The Movies, kterou vyvíjí Peter Molyneux a jeho Lionhead Studios. Článek je pojat formou fiktivního rozhovoru mezi moderátorem (v podání redaktora GS), Umou Bermanovou a jedním z vývojářů ve stylu velkých show jakými jsou předávání prestižních cen.

The Movies je, jak naši pravidelní čtenáři už určitě vědí, strategická hra simulující chod hollywoodského filmového studia. Na začátku této hry se vrátíte až na začátek minulého století, které se pro vás zároveň stane úvodním tutoriálem. Postupně se pak v samotné hře propracujete až do ne zase tak vzdálené budoucnosti - do roku 2010. Budete zasvěceni do všech tajů tvorby filmových trháků, přičemž budete mít k dispozici i tzv. "sandbox" mód, ve kterém nemusíte dbát na peníze. Pokud čekáte, že ve hře objevíte známé filmové hvězdy, asi budete zklamáni, neboť tvůrci nemají žádnou licenci, která by jim začlenění známých osobností umožňovala. Nic vám ale nebude bránit v tom, abyste si vámi vytvořené postavičky herců (na výběr budete mít z více než 50 hlav pro každé pohlaví) pojmenovali dle svých idolů. Mimochodem, tyto hvězdy budou v průběhu hry dokonce stárnout.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Než se ale k samotnému výběru obsazení vašeho filmu dostanete, budete si muset nejdříve navrhnout své filmové studio. Až pak přijde na řadu starost o herce a samotné filmování. Zajistit umělcům spokojenost ale není nic jednoduchého. Ostatně, když se váš objev bude cítit nešťastný, to prý poznáte hodně rychle. Když se budou deprimující situace opakovat, můžete u herce vybudovat dokonce závislost na alkoholu či potřebu dohledu terapeuta, což není žádoucí.

Budou-li vaše nervy dost silné na to, abyste se dopracovali až k samotnému filmování, jen dobře. Pak už vám nic nezabrání dobýt stříbrné plátno. Vyrobit budete moci téměř jakýkoliv film, jaký vás napadne. K dispozici budete mít přes 40 scén. Pak se už jen rozhodnete pro žánr, dáte dohromady scénář (buď máte vlastní scénáristy nebo si scénář koupíte), obsazení a můžete začít natáčet. Zdá se to jednoduché, ale není tomu tak. Během filmování budete mít možnost ovlivňovat to, co se děje před kamerou. Když budete chtít například vášnivější/agresivnější scénu (nebo naopak), prostě jen posunete jezdec ukazatele víc na stranu, ke které se přikláníte (viz jeden z nových obrázků). Také budete moci do scény vkládat hudbu. Kromě těchto "radostí" vás čekají i starosti s vývojem nových technologií a efektů, kvůli kterým si budete muset najmou schopné vědce.

Hráči budou moci své výtvory poskytnout online dalším fanoušků a zúčastnit se volby nejlepšího z nich. Vítěz bude moci získat virtuální peníze, za které si bude moci zakoupit nové vybavení do hry. Tvůrci mají v úmyslu po vydání hru dále každý týden doplňovat o další věci, kostýmy, rekvizity, ad. Komunitu hodlají podporovat také vydáním nástrojů na tvorbu scén, rekvizit, scénářů, aj. The Movies by měla vyjít už letos.
zdroj: GameSpy

korgull

Nejnovější články