Rise of Nations - další Age of Empires?
zdroj: tisková zpráva

Rise of Nations - další Age of Empires?

20. 9. 2002 15:24 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Je zajímavé, že pod jedním vydavatelem (Microsoft) vzniká již třetí hra, která má stejný či podobný námět a přímo tak konkuruje hrám předcházejícím.

Konkrétně jde o strategii Rise of Nations, kterou vyvíjí Big Huge Games. Tento tým se utvořil ze spoluautorů takových skvělých her jako Civilization nebo Alpha Centauri. Přesto, že tyto hry byly pojaty jako tahové strategie, Rise of Nations je strategie real-timová, která má zmapovat vývoj lidstva za minulých 6 tisíc let. Toto období bude rozděleno na 8 období, v každém si budete moci vybrat jeden z 18 národů a s ním pak dobýt celý svět. Slovo dobýt ale není úplně to pravé, protože válčení nebude mít až takový význam jako budování, evoluce a diplomacie. Právě tím by se hra měla lišit od svých předchůdců - Age of Empires nebo Empire Earth.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Hra využívá vlastního enginu Gibbon, který je charakterizován jako hybridní 3D. To proto, že část (například terén) je plně 3D, ale většina zůstává ve 2D (budovy). Chybět nebude ani multiplayer s podporou až osmi hráčů, kteří si budou moci zahrát na dvaceti náhodně generovaných typech map o sedmi různých velikostech. Vybrat si můžete navíc z mnoha herních druhů, včetně mírumilovně laděných, kde nebude třeba boje, ale půjde o to, kdo první dosáhne nejvyššího stupně vývoje. Tvůrci vzali v úvahu i fakt, že se spolu mohou utkat různě zkušení hráči, což může být v některých případech dosti nezábavné zejména pro toho, kdo ještě nemá tolik nahráno. A tak implmentovali do multiplayera systém, který umožní zkušenějšímu hráči nastavit si určitý handicap a dát tak šanci zatím méně schopnému příteli také se prosadit. Zda Rise of Nations předčí Age of Empires, na to si budeme muset počkat nejméně do jara 2003.
zdroj: HomeLAN

leon & korgull

Nejnovější články