Republic: The Revolution obrázky & info
zdroj: tisková zpráva

Republic: The Revolution obrázky & info

12. 3. 2003 13:13 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Je neuvěřitelné, jak ten čas letí, zejména pokud to člověk vztáhne na vývoj her.

Je to skoro dva roky, co byl nový projekt s názvem Republic: The Revolution od vývojářů z Elixir Studios představen na výstavě E3 a stále jej ještě nemůžete hrát. To by se ale během několika měsíců mělo změnit. Vývoj jde v poslední době prý velice dobře. Abyste si představili, co vás v této hře zhruba čeká, zkuste ve své hlavě zkombinovat tituly jako GTA (pro svou otevřenost), SimCity a Civilizaci (strategické prvky) a navíc přidejte trochu RPG navrch a budete poměrně blízko. Hra se bude odehrávat ve fiktivní východoevropské zemi Novistrana, jíž vládne jakýsi president a vaším úkolem ho bude sesadit. A to ať nějakým vojenským převratem, revolucí obyvatel nebo násilnou rezignací.

Hra vás provede třemi městy, v nichž žijí celkem spořádaně další obyvatelé, desítky ba stovky unikátních postav. Vy začnete svou kariéru rozvraceče coby hlava jednočlenné frakce v tom nejmenším městě, přičemž později se propracujete do většího a nakonec i do samotné Novistrany. Jak již bylo naznačeno, hra se zařadí mezi strategie, ale bude oplývat i řadou RPG prvků. Především, hned na začátku, při tvorbě své postavy budete moci rozdělit pár bodů mezi čtyři základní kategorie (charisma, talent, autorita, chování) a také zvolit kombinaci tří ideologických cílů, o které budete usilovat - síla, peníze a vliv. Každý den je rozdělen do tří čtyřminutových úseků - ráno, odpoledne, večer. Každý týden má tři dny a je zakončen jedním víkendovým dnem, kdy se dějí nějaké speciální události. Ve své skupině můžete mít maximálně šest postav a vše, co o nich potřebujete vědět, bude rychle dostupné.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Klíčovou vlastností hry budou určité "akce", které budete využívat při získávání přátel nebo prostě nových členů a přívrženců. Každá osoba v této hře patří k jedné z devíti kast - politici, podnikatelé, vojáci, náboženští vůdcové, kriminálníci, ad. Stejně jako v reálném světě, ani zde není dobré dělat různé nekalé čachry v ulicích města přímo přes den. Postavy proto mají jakýsi plánovací kalendář akcí pro každý den, ve kterém jim prostě jejich úkoly pro daný den naplánujete. Avšak, každého člena své skupiny budete ovládat pouze dva ze tří časových úseků dne. Navíc budete moci upravovat stupeň jejich agrese v daných situacích. Ve hře bude dost interakce s různými postavami, s čímž si tvůrci poradili tak, že vytvořili trochu karikaturistické animace a opatřili je takovým tím "simáckým žvatláním", které prý zní jako ruština ;)

Cest k úspěchu nabídne Republic: The Revolution několik. Můžete destabilizovat vládu, někoho vlivného udat, zničit ekonomiku, zapříčinit pád burzy cenných papírů, apod. Protože budete vedeni tak trochu příběhovou linií, nečekejte až takovou volnost jako ve výše uvedeném GTA. Co ale podporuje grafický engine, je ten pohled z blízka jako v GTA, ale také pohled z ptačí perspektivy, jako např. v SimCity. Očekávat můžete i změny počasí, čímž se nastolí potřebná atmosféra.
zdroj: GameSpy

korgull

Nejnovější články