Nové ukázky ze hry jménem Freelancer
zdroj: tisková zpráva

Nové ukázky ze hry jménem Freelancer

3. 3. 2003 10:10 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Dlouho očekávaný vesmírný simulátor Freelancer je sice hotov, vy jste si dokonce již mohli vyzkoušet jeho hratelné demo, ale prodávat by se měl začít (v USA) až tento týden a tak určitě nepohrdnete několika novými, nejspíše již posledními přírůstky do naší galerie.

Vývoj této hry trval poměrně dlouho, což tvůrci ve svém interview pro HomeLAN ospravedlňují tím, že si chtěli být jisti vypuštěním díla, které skutečně naplní jejich původní představy a cíle. Nyní se zdá, že jsou již s výsledkem spokojeni. Zejména jsou pyšní na systém ovládání, kterých během tvorby vystřídali několik, některé však fungovaly lépe, jiné zase hůře. Je jasné, že právě ovládání je jednou z nejdůležitějších záležitostí vůbec a tak dolaďovali a různě měnili, co bylo potřeba, až došli k současnému schématu ovládání pomocí kombinace myši a klávesnice. S navigací a cestováním hlubinami vesmíru vám však stejně napomůže umělá inteligence.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Freelancer bude zahrnovat 31 typů vesmírných lodí, se kterými bude moci hráč létat. Ty se dále dělí do tří typů - lehké, těžké a nákladní. Váš výběr lodi a její následné vyšperkování zakoupeným nebo nalezeným vybavením, bude mít veliký vliv na hraní. Single-player Freelanceru je částečně založen na příběhu, ale do jisté míry vám dává naprostou volnost. Ujmete se role Edisona Trenta přeživšího zničení vesmírné základny Freeport 7, na začátku hry. Postupně budete odhalovat tajemství okolo toho, co se vlastně stalo a čím dál více se zamotávat do fikce tohoto světa. Budete tedy procházet určitými kapitolami příběhu, mezi kterými budete vždy potřebovat jistý prostor na vlastní upgrade. To se bude týkat především množství peněz, jimiž disponujete. Jak si budete peníze opatřovat, bude už záviset na vás.

Svět Freelanceru skýtá okolo 50 frakcí, které se dále člení do několika základních skupin - strážci zákona (policie, vojsko, lovci odměn, atd.), korporace (Deep Space Engineering, Spa & Cruise, ad.) a kriminálníci. Každý z regionů ve hře bude oplývat svou vlastní verzí těchto skupin. Jaký vztah si k těmto jednotlivým složkám ve hře vybudujete, je již také vaše věc. Freelancer bude obsahovat rovněž multiplayer, což bude totéž co single-player, ale bez příběhu. Server dokáže podporovat až 128 hráčů. Možná si pamatujete, že se před nějakým časem hovořilo o masivně multiplayerovém addonu pro tuto hru. Tento projekt byl však před dvěma lety zrušen a už se neuvažuje ani o jeho oprášení. Freelancer vychází pro PC a v současné době se nepočítá, že by měla být nějaká další verze, např. pro Xbox.
zdroj: HomeLAN, 3DAvenue

korgull

Nejnovější články