Detaily o Age of Mythology
zdroj: tisková zpráva

Detaily o Age of Mythology

18. 5. 2001 17:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Série Age of Empires znamenala pro Microsoft obrovský komerční úspěch a její volné pokračování Age of Mythology od stejného vývojářského týmu (Ensemble Studios) na tom pravděpodobně nebude jinak.

Věkem mytologie je svět připomínající starověké civilizace, ke kterým samozřejmě patří mnoho bohů požadujících různé oběti.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Oproti oběma dílům Age of Empires poběží Age of Mythology na novém 3D enginu, který by měl zvládnout množství různých efektů - tak například stromy se budou kývat ve větru, jednotky budou vydechovat páru v mrazu a když projdou loukou, tráva se bude přesně v tom místě kývat. Kromě těchto roztomilých drobností se v Age of Mythology setkáme s jednou jedinou kampaní, která postupně nabídne všechny civilizace, které ve hře budou. Podle toho, ke kterému bohu se na začátku přikloníte, dostanete speciální "kouzla" či plusové body do statistiky jednotek. Napřílkad velebení Dia přivolá na nepřátele hromy a blesky, další bohové vám přidají dostřel luku, zrychlí vozy apod. Pilným uctíváním si můžete také vymodlit nějakou tu nadpřirozenou kreaturku, která pomůže v boji proti nepřátelům.

A teď ta horší zpráva - Age of Mythology vyjde nejspíš až za rok, v druhém čtvrtletí 2002... Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ondřej&jd

Nejnovější články