Další novinky kolem betaverze Half-Life 2
zdroj: tisková zpráva

Další novinky kolem betaverze Half-Life 2

8. 10. 2003 11:11 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Kauzu kolem nabourání počítačů ve Valve Software a nelegálním úniku dat z jejich vnitrofiremní sítě sledujeme nepřetržitě už skoro týden a dnes tu máme další novinky o aktuálním vývoji.

Distribuci hratelné podoby Half-Life 2 po internetu přímo potvrdil i článek na CNN, ale podle všech indicií existují v oběhu po výměnných sítích dvě odlišné verze. Jedna asi 100 MB velká, která prý vznikla kompilací dřívějšího zdrojového kódu a amatérsky vytvořených, velmi jednoduchých levelů v editoru. Ta druhá ve velikosti cca 1,5 GB je pro vývojáře ještě mnohem nepříjemnější, neboť má údajně obsahovat polotovar hry včetně textur, modelů a testovacích map předváděných na výstavě E3, z nichž pochází všechny dosud publikované trailery.

I podle screenshotů původem z různých diskusních fór ve světě se zřejmě jedná o x měsíců starou betu/alphu, která v sobě má obrovské množství chyb a nedodělků například v umělé inteligenci. Pokud si tedy nechcete zkazit dojem či prožitek z hraní finálního a pořádně vyladěného Half-Life 2, nic takového raději neshánějte ani nezkoušejte, nehledě na jiná možná rizika, kterým byste se tím vystavili.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Jinak podle BBC News, OverGame i dalších zdrojů asi došlo k nedorozumění mezi Reuters a Vivendi ohledně data vydání Half-Life 2, o čemž jsme zde psali včera. Hra se zřejmě (oproti Vánocům) nějaký čas zdrží, nicméně finální datum oficiálně ohlásí až teprve Valve, na nichž jediných takové rozhodnutí závisí. Ti mají evidentně jiné starosti s čištěním mnoha infikovaných počítačů a vyšetřováním ve spolupráci s FBI, ale tiskový mluvčí Doug Lombardi pro HalfLife.org aspoň stručně uvedl, že žádné detaily ohledně termínu ani vlivu událostí posledních dnů na vydání nejsou v tuto chvíli k dispozici. To v překladu do srozumitelné řeči znamená, že následující týdny či měsíce pravděpodobně budeme žít "v nejistotě", kdy hra skutečně vyjde.

Situaci komentoval i šéf id Software Todd Hollenshead, který si prakticky to samé, i když s ne tak tragickými důsledky a bez vlastního zavinění prožil před rokem s DOOM 3 alphou. Cítí se svými kolegy z branže a upozornil na nemožnost dopátrat se v takových případech viníka, pokud by pocházel třeba ze států bývalého Sovětského svazu, což obvykle znemožňuje jeho předání do rukou spravedlnosti. Jediný, kdo z úniku Half-Life 2 teoreticky může mít velkou radost, je tím pádem nVidia. Ta nyní získala hodně času potřebného pro dokončení Detonatorů 50 a zejména uvedení nových grafických čipů (NV36, NV38, NV40) na trh, kde by dnes asi zvítězila ATi nejen díky svému bundle k Radeonu 9800 XT.
zdroj: PlanetHalfLife, Bluesnews, diskusní fóra, vlastní zpráva a další

jd

Nejnovější články