Zombie survival 7 Days to Die po deseti letech opustí early access a zklame konzolisty
zdroj: TheFunPimps

Zombie survival 7 Days to Die po deseti letech opustí early access a zklame konzolisty

22. 4. 2024 12:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zombie survival 7 Days to Die dorazil v předběžném přístupu na Steam 13. prosince 2013 a okamžitě se z něj stal obrovský hit. Žánr byl tehdy ve svých začátcích a hra tak působila svěžím a neotřelým dojmem.

Po celou tu dobu na ní studio TheFunPimps pracovalo, vydalo přes dvě desítky velkých updatů a hra se neustále těší z aktivní hráčské komunity, kdy u ní i po tolika letech vysedávají v průměru desítky tisíc hráčů.

Tvůrci nyní dospěli k závěru, že je na čase opustit předběžný přístup a hru prohlásit za hotovou. Respektive, ne úplně za hotovou, ale ve verzi 1.0, jelikož se i nadále počítá s vývojem dalšího obsahu (třeba ještě nesplněných slibů z crowdfundingové kampaně).

Verze 1.0 vyjde na počítačích v červnu a na konzolích v červenci. Půjde o značně upravenou hru oproti současnému stavu s kompletně přepracovanými vozidly, novými zvířaty, typy zombií a gore systémem. Bude tu ale i nový systém výzev, spousta grafických vylepšení, optimalizace a mnoho dalšího.

zdroj: TheFunPimps

Ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku pak dojde k přepracování počasí, biomů a oblečení, zatímco konzole se dočkají crossplaye a generátoru map, což tedy nebude přístupné hned od vydání plné verze. Další updaty lákají na bandity, systém událostí, nové typy úkolů, přepracování obchodníků a uživatelského rozhraní a přibude příběhový mód i podpora Steam Workshopu.

To všechno má jen jednu velkou nepříjemnost pro současné konzolové hráče. Půjde o tolik jiný build hry, že nelze jednoduše aktualizovat současnou verzi. Ta z obchodů zmizí a bude nadále hratelná, ale už se nedočká nového obsahu.

Proto pokud budete chtít nejnovější verzi hry, budete si ji na konzolích muset koupit znovu. Ano, tvůrci vám ji skutečně jen tak nedají, i když už jste do jejich hry jednou investovali… Prý ale domlouvají se Sony a Microsoftem alespoň nějakou slevu, byť se zatím nejedná o nic potvrzeného.

Zároveň se ze staré verze nepřenesou vaše uložené pozice, takže budete muset 7 Days to Die rozehrát od začátku (a nepočítejte s tím, že byste na konzolích měli editor map nebo multiplayer na rozdělené obrazovce).

Zato hráči na počítačích dostanou extra příležitost. Hra bude ode dneška do 29. dubna v 76% slevě, tedy za nějakých 5,5 eura místo obvyklých 23 euro. Je to definitivně nabídka, která se neodmítá, jelikož s příchodem verze 1.0 se cena hry naopak zvýší na 42 eur, aby tak na všech platformách byla jednotná.

Nejnovější články