Znepokojivá adventura Foramina sází na inkoustovou grafiku a postavy zrozené z nočních můr
zdroj: tisková zpráva

Znepokojivá adventura Foramina sází na inkoustovou grafiku a postavy zrozené z nočních můr

27. 9. 2016 14:34 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Zaplať pámbu za zdravou nezávislou herní scénu, která na trh přináší originální, nečekané a zajímavé umělecké kousky. No, tedy, „zdravou“. Leckdo by mohl argumentovat, že chystaná adventura Foramina by úplně klidně mohla vzniknout v chorém mozku nebezpečného psychopata ve svěrací kazajce. Jen je otázka, jak by se mu potom podařilo perem a inkoustem nakreslit fascinující groteskní postavičky a poté k nim připojit trhavé, blouznivé animace, ze kterých běhá mráz po zádech. Jak se říká, mezi šílenstvím a genialitou je tenká hranice.

Odkud se tedy tahle hra vynořila? Stojí za ní nezávislý tým, jenž si dal za úkol adaptovat dílo designéra surrealistických postav Toma Meada. Ten se zaměřuje na prozkoumávání svých vlastních intenzivních strachů a fobií právě kreslením podivných, znepokojivých témat. Jeho tvorba rozhodně nezní jako špatná inspirace pro hororovku, po které vám vstanou chlupy i tam, kde ani nevíte, že je máte. O to se postará jak protagonista v liščí masce, tak ostatní obyvatelé divného herního světa – například chlapík, jehož si můžete prohlédnout nahoře ve videu a kterému z čapího zobáku lezou oživlé lidské ruce. Brr.

Zatím není jasné, kdy by hra mohla vyjít, ovšem faktem je, že tým na ní pracuje velmi intenzivně. První ukázku měli připravenou už dva týdny po započetí vývoje, přiložené video jim pak zabralo měsíc, a to bylo zveřejněné už v červenci. Takže je dost pravděpodobné, že další informace o Foramině se dozvíte spíš dříve, nežli později.

zdroj: Archiv

Nejnovější články