Zítra vychází Project Reality v 1.0 pro Battlefield 2
zdroj: tisková zpráva

Zítra vychází Project Reality v 1.0 pro Battlefield 2

1. 8. 2013 12:49 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Trvalo to pouhých osm let otrocké práce a překopávání 21 předešlých verzí, ale Project Reality, modifikace pro někdejší Battlefield 2, se konečně dočkal verze finální. Pro ty z vás, kteří se z nějakého důvodu vyhýbáte realistické virtuální válce v sérii Arma, je pak u Project Reality 1.0 připravena celá sada pozměněných prvků včetně zcela překopané hratelnosti a pravidel.

Je nasnadě, že v Project Reality se v prvé řadě můžete těšit na realistickou výzbroj včetně takového detailu, jako je prst trčící mimo spoušť. Rovněž většina map značně přibrala na velikosti. V Project Reality absentují mapy z původního BF2, nově vytvořené mapy pak dosahují průměrné velikosti 4x4 km, občas i 8x8 km. Na těch bude možné svádět souboje mezi armádami US mariňáků, US Army, Číny, Ruska, Kanady, Izraele, Německa, Tálibánu a dalších. 

Kromě přifouknutí počtů však Project Reality překopává i samotnou hratelnost. Koncept velitele (commander) je zcela předělaný, nově je nutné počítat s logistikou, na bojišti je rovněž možné stavět zničitelné obranné stavby. Zahozen byl i systém spawnování a boje o vlajky. Čerství vojáci se nyní k nasazení dostávájí skrze hráči postavené frontové základny, namísto vlajek se zase bojuje o území – a k obsazení kóty je nutné zajistit rozsáhlou oblast sto až tři sta metrů od jejího středu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Staré situace, kdy u vlajek docházelo štěstěnou na zvraty celých bitev, jsou tak minulostí. Kromě tohoto módu jménem AAS hra nabízí i asymetrické řezání Insurgency, malé přestřelky pěchoty Skirmish, předskriptované Scenario a konečně singleplayerovou hru včetně možnosti co-opu.

Celkově to zní jako zajímavý hybrid mezi ultravěrností Arma a původním svižným Battlefieldem 2, názory na gameplay se však už počastujte mezi sebou v diskuzi. Projet Reality 1.0 najdete na téhle stránce, k dispozici bude od 2. srpna.

...

Nejnovější články