Zažeňte hlad po RPG s hutně příběhovým a náročným postapem Vagrus - The Riven Realm
zdroj: Lost Pilgrims Studio

Zažeňte hlad po RPG s hutně příběhovým a náročným postapem Vagrus - The Riven Realm

7. 10. 2021 17:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nestačil vám Pathfinder? Pak by vás mohlo uspokojit nové RPG Vagrus - The Riven Realm, které si před lety prošlou úspěšnou kampaní na crowdfundingové platformě Fig, cestou early accessu posbíralo několik cen za své kvality a před dvěma dny konečně vyšlo v plné verzi.

Tvůrci při vymýšlení hry sice také vycházeli z pravidel stolních her na hrdiny jako Owlcat Games se svým Pathfinderem, ale Vagrus jako pen & paper RPG skutečně i vypadá. Žádné detailní modely postav, žádné 3D prostředí, které by vás připravovalo o představivost.

Hlavními pilíři Vagrus jsou hutné stohy textu, nejrůznější tabulky schraňující informace o postavách vaší karavany a vylepšitelného plazovitého vozidla a v neposlední řadě taky mapa světa, po které se můžete vydat, kam se vám jen zlíbí a prožít tam připravená dobrodružství. 

O tom, že Vagrus - The Riven Realm opravdu není obyčejnou hrou, svědčí i svědomité varování vývojářů. „Hra je velmi obtížná, jde ruku v ruce se svým krutým a strašlivým zasazením. Pokud hledáte běžný zážitek, Vagrus rozhodně není dobrou volbou. Vagrus je zároveň silně příběhová hra, takže pokud si nejste jistí, zda máte rádi vydatné čtení, doporučujeme vyzkoušet náš prolog, ať víte, co čekat,“ varuje stránka na Steamu.

Takový přístup se moc často nevidí a vývojáři si za něj zaslouží pochvalu. Prolog neboli demo vás provede tutoriálovým questem a následně vhodí do otevřeného světa, nechá vás vytvořit si vlastní postavu a zahrát 25 tahů. Dohromady okusíte dvě až tři hodiny z plné hry.

Ve Vagrus - The Riven Realm na vás čeká desítka frakcí, s nimiž můžete mít libovolné vztahy. Dojde samozřejmě i na souboje, které budou tahové, přitom se musíte starat o bandu svých hrdinů a jejich vybavení a tak dále. Varovaní jste tedy byli, a pokud se nebojíte, hru najdete na Steamu, GOGu a Figu.

Nejnovější články