Zastavte Hitlera v adventuře Sebastian Frank: The Beer Hall Putsch
zdroj: tisková zpráva

Zastavte Hitlera v adventuře Sebastian Frank: The Beer Hall Putsch

26. 1. 2016 13:57 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Teorií o tom, zda by něčemu zabránilo zabití Hitlera před nástupem k moci, či zda by to bylo eticky správné, je spousta. Možná z nich vycházeli členové maličkého portugalského studia při koncipování své staromilsky klikací adventury Sebastian Frank: The Beer Hall Putsch. V ní se vtělíte do titulního hrdiny Sebastiana Franka a společně s ním se pokusíte zabránit nástupu známého milovníka mizerné módy a teatrálních proslovů k moci.

Od začátku je jasné, že Sebastian Frank: The Beer Hall Putsch je komediálně laděná hra, která si ale občas vypůjčí trochu vážnější ladění. Hlavní hrdina je osobou nejpovolanější, protože Adolfa zná z doby, kdy ještě neměl světovládné úmysly (a nebo je tolik nedával najevo). Poprvé se s ním setkal v roce 1908 ve Vídni, kde se společně přihlásili na uměleckou akademii. Následně se jejich osudy znovu proťaly v zákopech první světové války.

V poválečném období, kdy bylo Německo (přesněji Výmarská republika) sužováno tvrdými sankcemi začala velmi pozvolna stoupat Hitlerova hvězda a právě dvacátá léta budou středobodem dějiště hry. S Frankem a skupinkou podobně smýšlejících lidí se budete snažit podkopat základy, po nichž se kníratý chlapík a jeho NSDAP dostává k moci. Jak už napoví trailer (i první obrázky), nečeká vás žádná akční jízda, ale pěkně ukecaná a uklikaná adventura starého střihu.

Právě po stylu starých point and click adventur trio portugalských tvůrců pokukuje. Do jaké míry se jim jejich záměr daří můžete sami posoudit z hratelného dema, v podobě prologu z Vídně, které najdete na IndioGoGo stránkách (nebo skrz přímý link zde). Sebastian Frank: The Beer Hall Putsch totiž na těchto crowdfundingových stránkách prosí o finanční podporu veřejnosti. Ačkoliv je kus hry hotový, má ta pořád daleko k dokončení. Na to jsou potřeba peníze a proto by autoři rádi vybrali 30 tisíc eur. A já jsem zvědavý jestli opravdu půjde ve finále změnit dějiny.

zdroj: Archiv

Nejnovější články