Zaměstnanci Paradox Interactive si stěžují na pracovní podmínky
zdroj: Paradox Interactive

Zaměstnanci Paradox Interactive si stěžují na pracovní podmínky

9. 9. 2020 17:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Paradox Interactive v současné době sklízí úspěchy s Crusader Kings III a vy byste si rozhodně měli přečíst Vaškovu recenzi a pustit si první dva díly LongPlaye. Bohužel ne vše, co se kolem firmy točí, je tak růžové. Paradox se připojuje do rostoucí skupiny firem, jejichž vnitřní kultura zjevně není úplně optimální.

Rock, Paper, Shotgun přinesl podrobný článek o tom, jaké poměry ve švédském studiu panují. Před třemi měsíci byla údajně podepsána kolektivní smlouva, která by měla zaměstnancům zaručit lepší podmínky a práva na pracovišti. Byla výsledkem dlouhých měsíců jednání a bohužel se zdá, že pro některé bývalé pracovníky přišla příliš pozdě.

Hlavním důvodem negativních ohlasů je nečekané uzavření stockholmského QA oddělení, tedy části studia, která má na svědomí testování a řešení bugů. Celou situaci dle anonymních zdrojů provázela špatná komunikace, zaměstnancům QA byly nabídnuty horší pracovní pozice a nebylo vůbec jasné, kdo jejich zodpovědnosti následně převezme. Ostatní oddělení nebyla o uzavření QA vůbec informována a zjistila to až ve chvíli, kdy se sháněla po bývalých spolupracovnících.

Členové QA oddělení byli dle svých slov na poměry Švédska extrémně špatně placeni, zároveň uvádějí, že i když je pracovní právo skandinávského státu vůči zaměstnancům velmi benevolentní a poskytuje jim vysoký stupeň ochrany, v případě Paradoxu ani to nepomohlo.

Zásadním problémem je podle všeho fakt, že Paradox v uplynulých letech značně nabobtnal. Firma, která začínala jako malá skupinka nadšenců, nyní čítá přes 400 zaměstnanců a interní struktury a postupy na to nejsou připraveny. Podpis kolektivní smlouvy je tak snad prvním krokem k narovnání situace.

Nejnovější články