Zaklínač 3 se zařadil mezi deset nejprodávanějších her všech dob
zdroj: Foto: CD Projekt

Zaklínač 3 se zařadil mezi deset nejprodávanějších her všech dob

31. 5. 2023 17:41 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Polské vývojářské studio CD Projekt zveřejnilo výsledky hospodaření za první čtvrtletí roku 2023 a v doprovodném komentáři pyšně vypíná hruď, protože se podařilo dosáhnout překrásného milníku: Zaklínač 3 prodal přes padesát milionů kopií, čímž překonal první generaci Pokémonů a zařadil se mezi deset nejprodávanějších her všech dob vedle titulů jako Red Dead Redempion 2, GTAV či třeba Super Mario Bros.

Všechny tři díly zaklínačské ságy pak dohromady prodaly přes 75 milionů kusů, což poskytuje obrovskou fanouškovskou a zákaznickou základnu pro tvorbu dalších projektů. Ostatně vývoj pokračování známého pod pracovním označením Polaris je zřejmě v plném proudu, což napovídá tabulka rozložení pracovních sil, o niž se studio podělilo:

CD Projekt development zdroj: CD Projekt

Z grafu je jasně patrné, že na Polaris pracuje čím dál tím víc lidí a objem pracovní síly už téměř může konkurovat Phantom Liberty, chystanému datadisku k Cyberpunku 2077, který by měl vyjít ještě letos. Studio chce nové objemné DLC naplno předvést během Summer Game Festu a následovat pak bude ještě „celá řada dalších akcí“, během nichž budou mít hráči možnost si rozšíření i sami vyzkoušet.

Po finanční stránce se společnosti nevedlo špatně – obrat necelých 175 milionů zlotých (916 milionů korun) za první čtvrtletí 2023 sice znamená 19% propad oproti stejnému období loni, ale čistý zisk se o 1 % naopak zvýšil a činí necelých 70 milionů zlotých (367 milionů korun). Za to by se mimochodem dalo nakoupit 14 milionů pączków.

Hlavním dílem k tomu přispěly prodeje Cyberpunku, ale špatně se nevedlo právě ani Zaklínači, což tvůrci přisuzují vydání next-gen verze z minulého prosince. Zmíněný komentář od finančního šéfa Piotra Nielubowicze můžete zhlédnout níže. Kompletní stostránkový report pak případní zájemci naleznou zde.

 

Nejnovější články