Záhadná aplikace Abandoned pořád neodhalila své tajemství. Má další zpoždění
zdroj: Blue Box Games

Záhadná aplikace Abandoned pořád neodhalila své tajemství. Má další zpoždění

11. 8. 2021 14:50 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Situace kolem studia Blue Box nepřestává budit otázky. Už před časem jsme pro vás ve videu shrnuli spekulace, které se kolem záhadného projektu Abandoned točí, a to v naději, že již brzy budeme vědět trochu víc. Bohužel navzdory deklarovaným plánům interaktivní aplikace pro PlayStation 5 stále není funkční a komunita se začíná hněvat.

Po několika odkladech měla aplikace, která dle slibů bude obsahovat celou řadu propagačních materiálů a trailerů, ale ne hratelný obsah, odhalit své tajemství včera v devět hodin večer našeho času. Bohužel se tak ale nestalo. Zhruba hodinu po plánovaném startu se studio Blue Box na sociálních sítích ozvalo s tím, že má problém s implementací nového updatu. Kolem půlnoci pak přišla informace, že se na opravě stále pilně pracuje.

zdroj: Vlastní

V době psaní článku uplynulo od poslední zprávy od studia 12 hodin, aplikace pořád neběží a reakce zvědavých hráčů se už dávno přelily do negativní polohy. Faktem je, že otázky budí už samotná implementace updatu. Studio Blue Box na launch upozorňovalo v předstihu, ale odložit ho a nechat v takové situaci aktualizaci na poslední chvíli hovoří buď o amatérském selhání, nebo o podivné formě marketingu, který se nicméně obrací proti svým autorům.

V tuto chvíli totiž spekulacemi vybičovaní sledující nečekají nic menšího než oznámení příštího Silent Hillu nebo Metal Gearu, a pokud je projekt s kódovým označením Abandoned opravdu jen dílem malého nezávislého studia z Nizozemska, které nemá na slavné značky žádnou návaznost, bude zklamání a následná vlna nevole rezonovat ještě hodně dlouho, a to bez ohledu na to, zda si za spekulace může studio zčásti samo.

Na závěr drobná perlička - pokud by Blue Box nevydařenou aktualizaci vyřešili do zítřka, mohli by aplikaci Abandoned spustit na den přesně sedm let po vydání demoverze P.T., ze které se nakonec vyklubal teaser na (následně zrušené) Silent Hills. To jen tak na okraj, pokud byste těch spekulací a drbů ještě neměli dost. O vývoji situace vás budeme i nadále informovat.

Nejnovější články