Z CD Projektu odchází Konrad Tomaszkiewicz, jeden z předních vývojářů studia
zdroj: Foto: CD Projekt

Z CD Projektu odchází Konrad Tomaszkiewicz, jeden z předních vývojářů studia

5. 5. 2021 13:14 | Novinky | autor: Alžběta Trojanová |

Zpráva, že z CD Projektu odchází Konrad Tomaszkiewicz, je šokující pro každého, kdo se o studio aspoň trochu zajímá. Konrad pracoval pro CD Projekt přes 17 let a byl podepsaný pod všemi hlavními projekty, které firma vydala. Zatímco u Zaklínače 1 a 2 se staral o design, v případě Zaklínače 3 a obou expanzí zastával roli game directora. Po úspěchu třetího dílu zaklínačské ságy se vyšplhal na pozici viceprezidenta herního vývoje, což v praxi znamenalo v podstatě být jen stupínek pod šéfem studia, Adamem Badowskim.

Konrad měl ale také pověst neústupného a tvrdého vedoucího, kterého je těžké potěšit. Nešlo o žádné tajemství, a nebylo tedy zas tak překvapivé, že se studio před časem začalo zabývat stížnostmi ostatních zaměstnanců na údajnou šikanu ze strany Konrada.

Po několika měsících vyšetřování nakonec vnitrofiremní komise neshledala žádné pochybení, Konrad se přesto rozhodl na svou pozici rezignovat a studio opustit. V emailu rozeslaném zaměstnancům vysvětlil, že i přes výsledek vyšetřování je zřejmé, že „řadu lidí práce se mnou děsí, stresuje anebo cítí diskomfort“. Dále se omluvil svému týmu za veškeré způsobené nepříjemnosti a řekl, že na sobě bude pracovat, aby se stal lepším člověkem.

Nejnovější články