Xbox One se v ČR začne prodávat za 10 999 Kč na začátku září
zdroj: tisková zpráva

Xbox One se v ČR začne prodávat za 10 999 Kč na začátku září

9. 6. 2014 20:29 | Novinky | autor: Adam Homola |

PlayStation 4 si v ČR užívá už několik měsíců náskok oproti Xbox One, ale na podzim se to změní. Xbox One se u nás začne prodávat 5. 9. 2014 za odhadovanou maloobchodní cenu 10 999 Kč. Tato cena platí pro verzi bez Kinectu a je v ní obsažena konzole s 500 GB diskem, jeden gamepad a 14 dnů zlatého členství na Xbox Live zdarma.

"Xbox One uvedeme na trh také ve variantě se senzorem Kinect za odhadovanou maloobchodní cenu 13 999 Kč. Fanoušci, kteří si zvolí tuto verzi, si budou moct vyzkoušet řadu pro Xbox exkluzivních her a zábavních aplikací ovládaných pohybem, podporujících systém biometrického přihlášení, párování ovladačů, videohovory přes Skype, přizpůsobení obrazovky, skenování QR kódů a další rozšířené funkce dostupné díky senzoru Kinect v titulech jako jsou "Kinect Sports Rivals", "Dead Rising 3" a "Project Spark"," píše se v tiskové zprávě.

Nabídka her bude v září už docela solidní a nebudeme se tak muset potýkat s launchovým suchem, které chtě nechtě postihne start každé konzole. Vedle launchovek z minulého roku a her, které vyšly a budou vycházet letos, nebude při launchi konzole u nás chybět třeba Forza Horizon 2. Čerstvě oznámená Halo: The Master Chief Collection na tuzemský start Xbox One dostupná nebude, protože se hra dostane na pulty obchodů 11. listopadu.

Jaké bundly, bonusy k předobjednávkám a "zábavní obsah" bude při zahájení prodeje Xbox One v ČR dostupný, zatím ještě oficiálně nevíme - české zastoupení Microsoftu se s námi o tyto detaily podělí později. Podle tiskové zprávy ale mohou čerství majitelé Xbox One v ČR v září využít následujících funkcí:

Záznam průběhu hry a jeho nahrávání (Game DVR/Upload) -  díky funkci DVR si můžete zaznamenat a nahrát své nejlepší herní momenty a v aplikaci Upload Studio je jednoduše upravit a sdílet s komunitou hráčů. Můžete si zaznamenat minimálně 30 sekund z průběhu hry a pak se o klip podělit s přáteli.

Aplikace  - v aplikaci Skype, speciálně vyvinuté pro Xbox One, můžete vést videohovory s přáteli přímo na obrazovce televize v úchvatně vysokém rozlišení a také skupinové hovory. Dále získáte přístup k aplikacím Internet Explorer, OneDrive, Twitch, Machinima, SmartGlass, Xbox Fitness, MLB a GoPro.

Televize na Xboxu One  - sledujte televizi ze svého kabelového nebo satelitního set-top boxu propojeného s Xboxem One pomocí technologie HDMI-pass through.

Novinky služby Xbox Live - zákazníci se také mohou těšit na nedávno oznámené novinky služby Xbox Live, díky kterým získají všichni uživatelé Xboxu přístup k jejímu zábavnímu obsahu bez nutnosti mít předplacené Zlaté členství. Stejně jako na konzoli Xbox 360 budeme službu pravidelně aktualizovat o nové funkce a prvky pro naše fanoušky.

Nejnovější články