World War Toons chce přinést do válečné střílečky trochu pixarovského humoru
zdroj: tisková zpráva

World War Toons chce přinést do válečné střílečky trochu pixarovského humoru

14. 4. 2015 13:52 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Multiplayerové střílečky se konečně vrací k druhé světové válce. Jen ne asi v tom stylu, v jaký jsme původně doufali. Novopečené studio Reload totiž představilo svůj koncept humorné střílečky v podobě World War Toons, která balí střet Spojenců a Osy do humorného kabátku, který jako kdyby vypadl z oka některým animákům Pixaru. Není to překvapivé, protože hlavní designéři vizuální stránky ve svých kariérách prošli tímto studiem a podíleli se i na tvorbě animáků jiných společností.

Z herního rodokmenu vede nejvíce větví Reload Studios směrem ke značce Call of Duty a studiu Infinity Ward. Celkovým složením Reload rozhodně nepatří mezi nějaké nováčky, drtivá většina členů týmu už má zkušenosti z herního nebo filmového odvětví. Jak si ale celý tým sedne dohromady a hlavně si na vlastní pěst poradí s vlastním titulem, toť otázka.

World War Toons přitom budou potřebovat každou pomocnou ruku, která přitáhne zájem hráčů. Tématicky jde totiž o velmi specifický titul, což naznačí celkem jasně i první trailer. Humorný přístup k akci podobného rázu aplikovala už nesmírně populární Team Fortress 2, ovšem té se podařilo najít skulinku na trhu a představuje velmi specifický segment. World War Toons de facto buduje na stejném základu, kdy komiksově přehání vlastnosti jednotlivých tříd vojáků. Oficiální stránky uvádí „záludného důstojníka, oddaného vojáka a raketometného 'těžkého' vojáka.“

Bodem, který by ale mohl posunout World War Toons do popředí zájmu jsou tanky. Tady tvůrci sází na tradičnější model válečné FPS s bojovými vozidly a komiksová nadsázka jim umožňuje do hry vložit prvky, jako kupříkladu ten, kdy každá pěchotní třída jinak modifikuje vlastnosti tanku. Tanky by měly mít i unikátní třídy, kupříkladu Tiger bude těžké monstrum a Sherman Firefly zase rychlý, hbitý tank.

Pocit, že tým chce pochytat všechny ryby do jedné sítě naznačuje oznámení, že World War Toons je určen pro systémy virtuální reality, ovšem užijí si jej i hráči bez VR. „Chceme využít úžasných možností ponoření se, jež poskytuje hardware pro virtuální realitu.“ Nejsem si jist, zda zrovna vysoce stylizovaná karikatura potřebuje co nejvýraznější ponoření se skrze virtuální realitu, to bych čekal spíše u pokusu o realistické ztvárnění. Humorná karikatura obvykle funguje na jiných principech, než je vtažení.

zdroj: Archiv

Momentálně máme k dispozici jen několik obrázků a trailer, v němž ovšem nevidíme nic ze hry a vlastně ani nic z konceptů hry kromě vizuálního stylu, protože, navzdory zápletce klipu, v samotné hře se asi nijak čas zastavovat nebude. Klip prostě staví na samotné komice celkové stylizace a nám než nezbývá čekat na další informace.

Nevíme pro kolik hráčů je World War Toons vyvíjena, nevíme na jaké platformy (ale to se prý brzy dozvíme), nevíme, zda ve hře budou jen Američané a Němci, jak naznačují obrázky a prostředí druhoválečné Francie. Koncepčně tak hra působí zajímavě, byť zrovna tento vizuální styl mi osobně nepřijde přitažlivý. Otázkou je, jak moc humorné odlehčující prvky prodchnou samotnou hratelnost a zda hra nabídne kromě karikatury i pevný základ, který bude hráče opakovaně hnát stylem „tak ještě jedno kolo a jdu spát.“

Nejnovější články