Watch Dogs 2 se odehrává v San Franciscu - hlavní hrdina je mladý hacker
zdroj: tisková zpráva

Watch Dogs 2 se odehrává v San Franciscu - hlavní hrdina je mladý hacker

8. 6. 2016 19:46 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Dopředu anoncované představení Watch Dogs 2 přineslo celou řadu materiálů o hře, která pro PC, Xbox One a PS4 vyjde 15. listopadu tohoto roku. Novou ústřední postavou je schopný mladý hacker Marcus Holloway, který se po neblahých a nezasloužených zkušenostech se zákonem a systémem snaží zničit systém ctOS 2.0 – tentokrát ne v Chicagu, ale v San Franciscu a okolí, kterému se říká Bay Area.

Marcus pochází z Oakladnu, což je oblast naproti přes zátoku od San Francisca, kam se ve hře také hráči podívají. Už jen z toho je jasná nemalá tvůrčí ambice. Prostředí San Francisca a okolí se vzhledem výrazně liší od Chicaga – už jen proto, že tu prší spíše výjimečně.

Mnohem barevnějšímu prostředí ale odpovídá i naturel hrdiny – Marcus je hravý, šikovný, inteligentní a na policii a jakýkoli státní aparát naštvaný mladý muž, který společně s kolegy a kolegyněmi z organizace DedSec udělá cokoli, aby vypnul systém ctOS 2.0.

zdroj: Archiv

Oproti prvnímu dílu nabídne Watch Dogs 2 celou řadu změn. O jiném hrdinovi i prostředí byla řeč. Další novinkou je herní svět otevřený od začátku hry nebo i možnost hackovat jakékoli NPC a vozidlo v dohledu. Údajně opravdu jakékoli a navíc několika způsoby.

Od začátku plně otevřené prostředí například znamená, že se Watch Dogs 2 konečně vykašle na otravný systém, který v posledních letech používaly všechny open world tituly od Ubi – odemykání prostředí skrze obsazování věží nebo kontrolních bodů. Už bylo na čase. Postup hrou nově zařídí interakce s postavami a samotné prozkoumávání herního světa.

S možností hacknout kohokoli, jakékoli vozidlo a v zásadě cokoli elektronického i mechanického souvisí dostupnost nových hackovacích nástrojů (dron a spol.) a nových zbraní střelného i jiného charakteru, což ale neznamená, že progres zajistí jenom násilí – tvůrci tvrdí, že lze hrou od začátku do konce projít nenásilnou cestou. Zřejmě tím myslí, že Marcus občas někoho zmlátí svou speciální zbraní nablízko zvanou Thunderball (je to de facto těžká koule na krátké gumě), ale nezabije ho. A zároveň se vyhne střelbě z klasických zbraní.

S výběrem herního stylu by měla úzce souviset i navýšena upravitelnost nejenom oblečení hlavní postavy, ale i vozidel, zbraní a nástrojů. Bez konkrétních detailů se přínos podobného prvku obtížně hodnotí, ale ještě snad nevyšla hra, ve které by možnost upravit si cokoli k obrazu svému byla na škodu.

Další zásadní změnou je přidání lokální kooperace, kterou naznačovalo už úvodní video. Ve hře ale nebude chybět ani klasická online hra s upravenými PvP módy.

Další informace se dozvíme za pár dní během E3 2016 a doposud dostupné materiály se válí všude okolo nebo na homepage hry.

Nejnovější články