Vývoj kooperativního RPG Shadow Realms skončil, část tvůrců pracuje na nové značce
zdroj: tisková zpráva

Vývoj kooperativního RPG Shadow Realms skončil, část tvůrců pracuje na nové značce

10. 2. 2015 10:21 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Tak nakonec žádné předělání od píky, ale definitivní konec. BioWare Austin oznámili, že zrušili vývoj kooperativního RPG z žánru urban fantasy jménem Shadow Realms. Před měsícem se spekulovalo, že EA projekt restartovala kvůli novým okolnostem, primárně většímu rozpočtu (viz článek), ale ukazuje se, že celý projekt šel pod sekeru a BioWare Austin dostanou novou práci.

Jeff Hickman, šéf studia v Austinu píše: „Rozhodli jsme se nepokračovat ve vývoji Shadow Realms. Je nám jasné, že pro naše fanoušky to bude zklamání, a proto chci vysvětlit, proč jsme k němu došli. Ačkoliv tým odvedl úžasnou práci na herním konceptu a měli jsme skvělé reakce ze strany fanoušků a testerů, momentálně jsou tu jiné projekty, na kterých náš tým v rámci BioWare bude letos pracovat.“

Z toho se dá celkem snadno vyčíst, že vedení nevidělo Shadow Realms jako dlouhodobě vhodný titul a raději přesměrovalo síly studia v Austinu jinam, což ostatně i Hickman potvrzuje. Část týmu bude pracovat na „vylepšení“ pro Dragon Age: Inquisition, část se přesune k vývoji nového dílu Mass Effect a část bude pracovat na blíže nespecifikované nové značce.

zdroj: Vlastní

Největší část pracovních sil BioWare Austin se ale vrhne na vývoj Star Wars: The Old Republic. Není to překvapivé, protože letos se chystá nový Star Wars film a v The Old Republic je to vidět. Nárůst nových hráčů navíc zapříčinilo i vydání, podle reakcí povedeného, velkého datadisku The Shadow of Revan. Ostatně prosperitu Star Wars onlinovky si EA pochvalovala i v meziroční finanční zprávě (viz článek).

Otázkou nyní zůstává, co je ona nová značka, kterou má část studia BioWare Austin vyvíjet. Je zjevné, že tým z Austinu nebude tím hlavním, kdo na ní pracuje. Velmi nejasným vodítkem může být právě informace, která pochází z minulého měsíce, a kvůli níž se spekulovalo o restartu Shadow Realms. Došlo k vypnutí serverů projektu Avalon, což měla být Shadow Realms, a místo toho naskočily servery pro projekt Trafalgar. Jelikož ale názvy projektů většinou nemívají zhola nic společného s obsahem hry, asi nás nečeká námořní RPG simulace z dob Napoleonských válek. Škoda...

Nejnovější články