Výstava Tokyo Game Show zaznamenala masivní propad návštěvnosti
zdroj: TGS 2022

Výstava Tokyo Game Show zaznamenala masivní propad návštěvnosti

20. 9. 2022 11:25 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Největší japonská herní akce zveřejnila své statistiky návštěvnosti za letošní ročník. Veletrh Tokyo Game Show 2022, který v uplynulém týdnu proběhl v Makuhari Messe v Čibě asi 40 km od Tokia, dle pořadatelů z organizace CESA během čtyř dnů přivítal 138 192 návštěvníků.

Jak poznamenává server Siliconera, účast na letošní Tokyo Game Show srazily okolnosti téměř na polovinu předpandemických údajů. Poslední ročník, který se konal před vypuknutím pandemie covidu, tedy v roce 2019, navštívilo 262 076 lidí.

Rekordní účast zaznamenal veletrh v roce 2018, tehdy na něj zavítalo bezmála 300 tisíc účastníků. V roce 2020 se TGS konalo pouze virtuálně, o rok později organizátoři fyzicky uspořádali alespoň malou verzi festivalu pro influencery a novináře.

Letošní pokles v návštěvnosti způsobila patrně nejen opatrnost a obavy z návštěv míst s vyšší koncentrací lidí, ale i fakt, že Japonsko stále není zcela otevřené zahraničním turistům, které dle aktuálních nařízení musí zaštiťovat sponzor či cestovní kancelář.

Na Tokyo Game Show 2022 se navíc dle nařízení prefektury smělo prodávat jen omezené množství lístků, kvůli „nejasné vakcinační situaci mezi mladými lidmi“ měli navíc vstup zakázán předškolní děti a žáci základních škol.

CESA na tiskové konferenci nicméně potvrdila, že se Tokyo Game Show bude fyzicky konat i příští rok na témže místě. Už teď si tak ve svých kalendářích můžete zakroužkovat datum 21. až 24. září 2023.

Nejnovější články