zdroj: Nacon

Vyšlo WRC 10, první rally pro novou generaci

3. 9. 2021 7:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Další ročník závodů rally WRC 10 je tady a jako každý rok si musíme položit otázku, zda se hra někam posunula, nebo přešlapuje na místě. Loni to totiž příliš nedopadlo a Ondra Švára dal varování o „příliš stejných závodech“ rovnou do titulku recenze. Letošek je jiný například v tom, že se jedná o první rally dělané rovnou na nové konzole a jedním z jeho lákadel je například historický mód. Bude to ale stačit?

Příští rok to bude 50 let od vzniku této soutěže, a tak se tvůrci její simulace rozhodli zavzpomínat na ty nejpamátnější momenty. Čeká vás prožití 19 událostí, které utvářely dnešní podobu šampionátu. Střihnete si šest historických závodů od rally Acropolis po Sanremo a usednete za volant dvou desítek ikonických vozů od Alpiny, Audiny, Lancie a Subaru po Forda, Mitsubishi či Toyotu.

Samozřejmě nebude chybět ani moderní, současné závodění se vším všudy, tedy s aktuálními auty, stájemi, jejich jezdci a závody. Logicky by mělo jít o dosud nejhezčí WRC s vylepšenou fyzikou, ještě hlubším režimem kariéry, lepším ozvučením a tak podobně.

Nicméně asi nemůžeme čekat vyloženě next-genový zážitek, když WRC 10 včera vyšlo vedle počítačů, PlayStationu 5 a Xboxu Series X|S rovněž na staré generaci, tedy PlayStationu 4 a Xboxu One. Dokonce se stále počítá s verzí pro Switch, ale té se dočkáme o něco později.

Naše recenze asi hned tak nevznikne, jelikož se nikdo neobtěžoval poslat nám kód. A jak se zdá, ani za našimi hranicemi není situace jiná. Počet recenzí se dá napočítat na prstech jedné ruky a recenzenti udělovali buď sedmičku, nebo osmičku. A ano, bohužel, když už něco vyčítají, je to opět přílišná podobnost s předchozím ročníkem. Ale pro hráče, kteří vstoupí poprvé či měli od série dlouhou pauzu, jde údajně o nabouchaný zábavný balíček.

Nejnovější články