zdroj: Gato Studio

Vyšlo nové keltské RPG The Waylanders. Je krásné, poutavé a bohužel rozbité

3. 2. 2022 13:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Španělské studio Gato právě vydalo svou novou hru The Waylanders. Jedná se fantasy RPG nápadně připomínající první Dragon Age svou partou hrdinů, realtimovým pojetím a pauzováním soubojů. Hra od prvního pohledu vzbuzuje zájem, ale tvůrci z prvních recenzí asi nemají velkou radost, stejně jako ji nemají recenzenti.

Přitom se zdá, že The Waylanders umí zaujmout svým unikátním zasazením do keltské mytologie. Líbí se hrátky s cestováním časem: Prozkoumáváte Galii v době, kdy ji ovládá církev, a v době, kdy tam panují Keltové. Hra je vychvalovaná i pro svou audiovizuální stránku a zaznívají výroky, že by mohlo jít o skutečně velkolepé a kvalitní RPG... kdyby nebylo tak špatné.

Recenzenti se shodují na dvou největších problémech. Upozorňují na díry ve scénáři a otřesné dialogy, ale co je asi ještě horší, na přítomnost chyb a bugů, které dokážou hru úplně rozbít, a tím zcela potopit jakýkoliv kladný zážitek.

Zatímco recenzenti ze zahraničních médií dávají The Waylanders známky od čtyř do šesti, na Steamu má hra z posledních hodnocení velmi nelichotivé označení „spíše záporné“.

Rád bych uvěřil tomu, že tvůrci na hře ještě pořádně zamakají, odstraní kritické chyby a časem vyniknou jenom ony kvalitní stránky, kterých má hra několik. Ale to bych musel přehlédnout fakt, že na to měli už dost času. Hra si totiž prošla Kickstarterem a early accessem, který existuje od toho, aby se hry doladily, k čemuž tu ale zjevně nedošlo.

Třeba se tým ještě pochlapí a časem bude z The Waylanders slušné RPG, ale v tuto chvíli od něj radši dejte ruce pryč, pokud nejste kvůli přednostem hry ochotní překousnout nemalé nedostatky.

Nejnovější články