Vyšla multiplayerová tahovka Ogre, adaptace stejnojmenné deskovky od Steva Jacksona
zdroj: tisková zpráva

Vyšla multiplayerová tahovka Ogre, adaptace stejnojmenné deskovky od Steva Jacksona

9. 10. 2017 16:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Čtyřicetiletá stolní hra Ogre od Steve Jackson Games konečně zavítala v digitální podobě na Steam. O počítačovou verzi se postaralo studio Auroch Digital a to jen díky obrovskému úspěchu kickstarterové kampaně poslední verze deskovky. Jedním ze stretch goalů byla totiž videoherní adaptace.

Pro fanoušky této kultovní záležitosti jde o další příležitost, jak si zahrát s přáteli i nepřáteli a dále tak rozvíjet své taktické i strategické možnosti. Pokud si pod pojmem "ogre" představujete tak akorát buranského sympaťáka Shreka, pak je pro vás Ogre tím možná nejlepším způsobem, jak vstoupit do světa obřích futuristických tanků.

Vše potřebné vás naučí obsáhlý tutoriál, po kterém můžete své nově nabyté znalosti potrénovat v běžné hře proti umělé inteligenci. Jak nováčci, tak i ostřílení piloti jistě ocení příběhovou kampaň Nightfall pro jednoho hráče, ve které čelíte deseti scénářům s různými výzvami.

zdroj: Archiv

Až vám bojový systém plně přejde do konečků prstů na tlačítkách myši, nezbude vám nic jiného, než se poprat s tou vůbec největší výzvou – uspět v hodnocených zápasech proti skutečným hráčům a objevit se na nejvyšších příčkách online žebříčku.

Ogre disponuje asynchronním multiplayerem, který vám dovolí rozehrát několik her naráz. Vzhledem k tahovému základu hry a tím pádem i notně pomalejšímu průběhu partií se jedná o vyloženou nutnost, pokud si tedy nelibujete ve sledování dumajících soupeřů.

A pokud náhodou online hraní není vaším šálkem kávy a 10 scénářů vám přijde málo, spousta hodin se dá utopit v plnohodnotném editoru, kde si vytvoříte vlastní mapy od terénu po jednotky na obou stranách. Svůj výtvor můžete následovně otestovat proti AI a dále sdílet s ostatními hráči díky podpoře Steam Workshop.

Za digitální Ogre necháte na Steamu 23 eur, ale zatím se bohužel nezdá, že by hra žila stovkami či tisíci hráčů. Pohled na Steam Charts nevykouzlí zrovna úsměv na tváři a proto se vyplatí nastoupit pouze v případě, že vás láká sólo hra nebo se domluvíte s přáteli a budete válčit po síti.

Nejnovější články