zdroj: Second Face Software

Vyšla modifikace Portal: Revolution. Odehrává se před druhým dílem

8. 1. 2024 12:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Kvůli pověstnému strachu Valve z čísla tři se nejspíš jen tak nedočkáme pokračování kultovní logické plošinovky Portal. Naštěstí se můžeme vždy spolehnout na šikovnou modderskou scénu, která dokáže alespoň částečně hlad po nových pokračováních a dobrodružstvích ukojit. Tým Second Face Software vydává v těchto dnech mod pro Portal 2, který je v podstatě neoficiálním prequelem. Na oznamovací trailer se můžete podívat výše.

Portal: Revolution slibuje využití existujících mechanismů tak, jak je ještě neznáte. V bezplatné modifikaci na vás čeká přes 40 hádanek, které vás dohromady zabaví na zhruba sedm hodin. Čili takřka stejně dlouho jako samotný Portal 2. Doporučit jej však můžeme jen zkušeným harcovníkům.

Modifikace totiž s obtížností hádanek začíná tam, kde druhý díl končí. Všechny nové mechanismy a pokročilé triky s portálovou zbraní vás hra ale naučí a jen velmi málo testovacích místností vyžaduje například otevírání portálů za letu a podobně.

Příběh se odehrává mezi oběma díly a vypráví úplně nový příběh s novými postavami. Vaším průvodcem bude umělá inteligence Stirling, která vás provede chátrajícím komplexem Aperture při hledání zdroje, který by výzkumnému středisku navrátil zašlou slávu.

Sympatické je, že díky využití Source Enginu jsou instalace i stažení modu velice jednoduché a k dispozici přímo na Steamu. Hra má dokonce i vlastní achievementy. Portal 2 je navíc v těchto dnech v 90% slevě. Do 11. ledna jej pořídíte za něco málo přes 20 korun.

Nejnovější články