Vyrazte na malá, příběhová dobrodružství s novou aktualizací Vampire Survivors
zdroj: Foto: poncle

Vyrazte na malá, příběhová dobrodružství s novou aktualizací Vampire Survivors

5. 12. 2023 12:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jeden z největších indie hitů posledních let ještě ani zdaleka neřekl své poslední slovo. Návyková akce Vampire Survivors se s updatem 1.8 dočká nového herního režimu Adventures, který – jak už název napovídá – vás vezme na malá, příběhová dobrodružství.

Jedná se o mód, který je až na pár malých detailů zcela oddělený od hlavní kampaně hry. V jeho rámci budou vycházet malá dobrodružství složená z několika kapitol, z nichž každá trošku rozvine příběh. Na upoutávku se můžete podívat níže.

zdroj: poncle

Zároveň půjde o jakousi výzvu, protože tato dobrodružství začínáte s vynulovaným postupem hrou (nebojte, ten v hlavní hře vám zůstane) a každá kapitola má svá vlastní pravidla – můžete ji absolvovat jen s některými postavami, jsou tu jen některé ze zbraní, máte unikátní cíle a podobně.

Jediné propojení se základní kampaní je následující: V Adventures máte přístup k relikviím a již odemčeným herním módům, zatímco peníze vydělané v dobrodružstvích můžete použít na vylepšení v běžné hře. Nicméně si hraním výprav nepomůžete k odemčení dalších achievementů.

Každé celé dobrodružství by vám mělo zabrat mezi jednou a dvěma hodinami, ale jejich dohráním to nekončí, protože tím jen získáte možnost takzvaného Ascension, kdy vylepšíte některou ze statistik konkrétního minipříběhu a dáte si jej celý znovu, abyste získali další Ascension a tak pořád dokola až do… nekonečna (nebo zblbnutí).

Nový režim dorazí zdarma v aktualizaci 1.8 již 6. prosince, což se ale týká pouze počítačů a Xboxu. Mobilní telefony a Switch se mají dočkat „brzy“. Dobrou zprávou je, že dobrodružství podporují i pár měsíců starou novinku – lokální kooperaci.

Od zítřka tak budou k dispozici tři dobrodružství s tím, že další pravděpodobně budou přibývat. Dvě z nich souvisí s původní hrou a zpřístupní se vám poté, co na mapě Boss Rash seberete relikvii Atlas Gate.

Třetí dobrodružství je navázané na rozšíření Legacy of the Moonspell a budete mít k němu mít po odemčení mapy Dairy Plant. Více informací o Adventures najdete v oficiálním FAQ. Studio poncle zároveň nedávno sdílelo budoucí plány zobrazující možná nové předměty, možná názvy nových map a možná cokoliv jiného.

Nejnovější články