Vydavatel Tropica představil mix budovatelské strategie a politikaření Urban Empire
zdroj: tisková zpráva

Vydavatel Tropica představil mix budovatelské strategie a politikaření Urban Empire

11. 3. 2016 15:13 | Novinky | autor: Adam Homola |

Vydavateli Kalypso Media se série Tropico zřejmě osvědčila a líbí natolik, že své portfolio brzy rozšíří o další budovatelskou strategii. Nově oznámená Urban Empire bude ale přeci jen z trochu jiného těsta, než karibské Tropico nebo tradiční urbanstické strategie. V novince od studia Fragment Production budete chvílemi řešit plánování a budování města, zatímco jindy budou na vašich bedrech ležet důležitá politická rozhodnutí.

Vývojáři tak kombinují klasickou městskou budovatelskou strategii s politickým manažerem a k tomu přidávají ještě 200 let vývoje. Začínáte totiž na počátku industriální éry a před sebou máte dvě staletí růstů (nebo i úpadku). Jak ekonomického, politického, sociologického, tak i technologického. V rozmezí celé hry postupně vynalézáte nové a nové technologie, stejně jako uvádíte nové nápady do praxe.

Jednou to mohou být elektrické tramvaje, jindy antibiotika či videohry. To vše budete dělat v roli jedné ze čtyř vládnoucích dynastií, přičemž každá nabízí pět unikátních osobností. Na pozici starosty tak musíte řešit všechno od infrastruktury a plánování městských částí, až po různá politická rozhodnutí. Ta jsou z velké části na městské radě, kterou se můžete snažit přesvědčit o vaší pravdě, nebo ji lze ignorovat a vládnout jen z vaší kanceláře.

zdroj: Archiv

Zároveň nesmíte myslet jen a pouze na svůj politický a kariérní prospěch, ale také na potřeby občanů. Ti po vás vyžadují bezpečí, veřejné služby a chtějí být šťastní. To můžete výrazně ovlivnit rozhodováním i o těžkých věcech a důležitých tématech jako jsou například práva žen či dětská práce. Urban Empire vyjde na PC ve třetím kvartálu letošního roku a vydavatel plánuje hru prezentovat příští týden na GDC, kde hru možná uvidíme na vlastní oči.

Jestliže někdo s nadsázkou nazývá Super Hot simulátorem Jasona Stathama, pak bychom mohli na Urban Empire také s přivřením obou očí nahlížet jako na simulátor Franka Underwooda. Alespoň tedy trailer hraje na trochu podobné tóny jako House of Cards, i když může jít ve výsledku o trochu jiné politikaření. Tak jako tak se Kalypso pod rukama rodí poměrně unikátní mix různých strategických subžánrů.

Urban Empire zdroj: tisková zpráva

Studio Fragment Productioin nepatří zrovna k nejznámějším a mají za sebou například simulátor hasičů Rescue 2: Everyday Heroes. Ten na Steamu dostal spíše smíšené recenze a jediná recenze na Metacriticu hře také nepěje kdovíjakou chválu. Snad si tedy vývoj nové značky a v případě úspěchu i budoucí série Kalypso pohlídá a k Tropicům dostaneme zajímavou politicko-budovatelskou strategii.

Nejnovější články