zdroj: Forever Entertainment

Vychází tahová mecha strategie Front Mission 1st: Remake

4. 7. 2023 7:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Front Mission 1st: Remake je předělávka kultovní mecha tahovky na SNES z roku 1995. Hra vyšla na Nintendo Switch už loni v listopadu, teď si ale taktickou řežbu můžete zahrát i na ostatních platformách. Na trailer k vydání na PC a konzole se podívejte výše.

Ve Front Mission 1st se chopíte velení pilotů, kteří v blízké budoucnosti v kokpitech obrovských robotů válčí v rozličných kulisách. Klasika taktického JRPG nabízí dvě kampaně za znepřátelené frakce, několik úrovní obtížnosti včetně hratelnosti Modern a Classic, dále remasterovaný soundtrack a možnost upravit si piloty i mechy k obrazu svému.

Hodnocení switchové verze na agregátu Metacritic sice svítí oranžovou 70, je ale nutné podotknout, že hybridní konzole má velkou konkurenci v exkluzivních kvalitních tahových RPG. Dominuje tam například série Fire Emblem, Mario + Rabbids: Sparks of Hope nebo Triangle Strategy. Donedávna byl pro Switch exkluzivní i Octopath Traveler.

Na PC, PS4, PS5, Xboxu One a Xboxu Series X/S, kde Front Mission 1st: Remake v těchto dnech vychází, podobné tituly naopak často chybí. Může tak jít o příjemné zahnání hladu po taktických RPG specifické hratelnosti. Hra je navíc do 14. července k zakoupení na Steamu s 10% slevou.

Nejnovější články