Vychází adventura 1979 Revolution z období íránské islámské revoluce
zdroj: tisková zpráva

Vychází adventura 1979 Revolution z období íránské islámské revoluce

5. 4. 2016 15:55 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Cesta k vydání 1979 Revolution: Black Friday byla spletitá a posetá jednou potíží za druhou, naštěstí to ale tým kolem Navída Chonárího neodradilo a právě dnes tak na Steam dorazila adventura věnující se u nás nepříliš známému tématu – událostem, které začaly Íránskou islámskou revoluci.

Kickstarterem se titulu bohužel projít nepodařilo, to ale autory neodradilo a po letitém vývoji hra konečně spatřila světlo světa a může tak vyprávět své poselství o krvavém pátku, který odtartoval sérii demonstrací, jež nakonec vedly k pádu šáhova režimu a nástupu šíitského režimu ajjatolláha Chomeiního.

V základu se jedná o 3D adventuru ve stylu těch od Telltale Games. Grafické zpracování pak připomíná nedávný hit Life is Strange, prim zde ale hraje stealthový postup a právě adventurní složka. Hráči tak budou muset vést četné rozhovory, fotografovat určité cíle, rozhodovat komu věřit a komu nikoli a tak podobně, o tom ale už blíže vypovídá přiložený trailer:

zdroj: Archiv

Black Friday se hráči zhostí role novináře Rézy Širázího a vydají se s prvotním nadšením do ulic podporovat počínající změny. Jenže nic není černobílé a během těch pár hodin hraní hráči objeví především stinnou stránku revoluce.

Události Černého pátku pak značí neblaze proslulé 8. září, kdy se poklidná demonstrace zvrhla a vládní složky začaly pálit do davu. Tím se potvrdilo, že vyjednávání je neúspěšné a že šáha Páhlavího je zapotřebí svrhnout.

Hra je k dostání na Steamu za 10 eur dostupná již nyní a slibuje přinést intenzivní, byť kratší zážitek. V tom budou moci hráči mimo jiné fotit herní události a následně je porovnávat s reálnými fotografiemi přímo z centra dění.

Nejnovější články