Všechny ukázky z Nintendo Indie World
zdroj: Inkle Studios

Všechny ukázky z Nintendo Indie World

15. 11. 2023 11:20 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Nintendo odvysílalo další díl své prezentace věnované nezávislé herní produkci. Na jaké menší i větší indie perly se můžeme těšit (nejen) na Switchi?

Shantae Advance: Risky Revolution

Šestý díl série Shantae, který se kdysi chystal na Game Boy Advance, se po dobrých dvou dekádách dočkal oživení vývoje. Shantae Advance: Risky Revolution je tradiční plošinovka vyvedená v dobovém pixel artu, v níž na vás čeká plný příděl skákání, průzkumu, boje a proměn ve zvířata. Hra vyjde příští rok na počítače, Switch, PlayStation 5 i 4 a, pozor, ano, i na Game Boy Advance.

zdroj: WayForward

Core Keeper

O tom, jak návykový dokáže být hornický sandbox Core Keeper, nemusíme spekulovat – hra je už rok a půl k dispozici v rámci předběžného přístupu na Steamu. Verze pro Nintendo Switch by měla dorazit příští rok v létě.

zdroj: Pugstorm

On Your Tail

Jak ozvláštnit tradiční simulátor života s rybařením, vařením, farmařením a dalšími idylickými radovánkami? Přidat do něj karetní detektivku! Napůl pátrání po tajemné hrozbě a napůl letní prázdniny v přímořském městečku Borgo Marina dorazí příští rok jako časová exkluzivita pro Switch, později by se mělo podívat i na počítače.

zdroj: Memorable Games

Moonstone Island

A kdyby snad idylických simulátorů selanky spojených s karetními prvky nebylo dost, představil se ještě jeden. Moonstone Island nabídne náhodně generované světy, chytání příšer na způsob Pokémonů a jejich využívání v karetním boji, dungeony a samozřejmě pořádný příděl okopávání mrkve i zvaní vesničanů na rande. Hra vyjde příští rok na jaře též s časovou exkluzivitou pro Switch.

zdroj: Studio Supersoft

Howl

Ve stylové tahovce Howl budete čelit epidemii vlkodlačího moru, který mění nevinné venkovany v hrůzostrašné vlčí běsy. Nemoc se šíří zvukem, což znamená, že jedinou naději na záchranu představuje neslyšící protagonistka. Howl vyšel již včera na Switch, na další platformy by se měl podívat v lednu.

zdroj: Mi'pu'mi Games

The Star Named EOS

Příběhová adventura The Star Named EOS slibuje pátrání po zmizelé matce plné emocí, když se mladý fotograf Dei vydá na pouť napříč časem, k čemuž mu pomohou staré fotografie. Dobrodružství ozdobené krásnými ručně malovanými scénami by mělo dorazit příští rok na jaře na PC i Switch.

zdroj: Silver Lining Studio

Backpack Hero

O jedinečné návykovce Backpack Hero, které se nezvyklým způsobem podařilo proměnit zpravidla otravnou správu inventáře v klíčový herní prvek, taktéž nemusíme spekulovat – hra si nějaký pátek pobyla v předběžném přístupu na Steamu a včera vyšla v plné verzi na počítače i Nintendo Switch.

zdroj: Jaspel

Blade Chimera

Základní premisu nové 2D akce se dozvíte už ze samotného názvu – kyberpunková futuristická dystopie se hemží démony a k přežití v neutěšeném světě pomůže meč schopný měnit tvar a manipulovat s tokem času. Blade Chimera už od pohledu vůbec nevypadá špatně, mohlo by se chystat řádně poutavé dobrodružství. Hra vyjde příští rok na jaře.

zdroj: Team Ladybug

A Highland Song

A když už jsme u záležitostí, které vážně nevypadají zle, musíme rovnou zmínit A Highland Song od renomovaného studia Inkle. Můžeme se těšit na výpravu zasazenou na skotský venkov, v níž budeme sledovat osudy protagonistky Moiry, když se snaží co nejrychleji dostat k moři. Na líbezné putování podbarvené skotským folkem nebudeme muset čekat dlouho, A Highland Song vychází již 5. prosince.

zdroj: Inkle Studios

Death Trick: Double Blind

Nelineární vizuální novela Death Trick vás nechá pátrat po cirkusovém kouzelníkovi, který zmizel beze stopy. Hra láká na podání příběhu ze dvou odlišných, ale zároveň se prolínajících perspektiv – jednak se dění podíváte pohledem kolegy zmizelého a jednak očima soukromého detektiva trpícího ztrátou paměti. Death Trick vyjde příští rok.

zdroj: Misty Mountain Studio

Outer Wilds: Archaeologist Edition

Konečně také dorazí i příchuť hudby vesmíru s mírně surrealistickým posezením u táboráku plného jinotajů v podání jedinečné adventury Outer Wilds. Sekvence dvacetiminutových časových smyček a pátrání po tajích prazvláštní sluneční soustavy dorazí na Switch 7. prosince.

zdroj: Mobius Digital

Nejnovější články