zdroj: THQ Nordic

Vrací se mytologická diablovka Titan Quest II

14. 8. 2023 14:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Po sedmnácti letech od vydání prvního dílu se chystá pokračování akčního RPG, Titan Quest II. Na oznamovací trailer se můžete podívat výše. Postavíte se bohyni odplaty Nemesis, která hrozí zničit samotné předivo reality. Opět zavítáte do evokativní reimaginace mytologického Řecka a v cestě vám budou stát tisíce groteskních potvor, které jako by vypadly z pokřivené verze Homérovy Illiady. Na hře pracuje studio Grimlore Games, které má v portfoliu například povedené strategické RPG Spellforce 3.

Ansámbl záporáků bude ještě působivější než před téměř dvěma dekádami. Staneme proti rybolidem, kentaurům, satyrům, harpyjím, sirénám, gryfům a dojde i na samotné bohyně osudu: Moiry. Svět malebných pláží, pulzujících měst a potemnělých chrámů bude plný tajemství, nepovinných odboček a skrytých unikátních monster. Protivníci budou dynamicky utvářet spojenectví, což jim propůjčí unikátní schopnosti.

Povědomou klikací hratelnost opepří úhyby, komba a protiútoky. Předělaný bude i samotný RPG systém. Na výběr budete mít z nepřeberného množství kombinací tříd a schopností. Každá nejen se silnými stránkami, ale i se slabostmi, s kterými bude při putování mýty nutné počítat.

Kompletního přepracování se dočká i systém lootu, kdy každá věc, jež vypadne z nebohé příšery, má svou hodnotu. Té budete moct využít v robustním systém vylepšování vybavení a i z obyčejného kopí můžete vytvořit legendární nástroj bohů. Pokud ovšem máte ty správné suroviny.

Počítá se také s hutnou online složkou. Hrdinové se k vám mohou přidávat na cestách, a když narazíte na obzvláště tuhého protivníka, bude jednoduché přivolat na pomoc jiné hráče a hráčky.

Titan Quest II sice zatím nemá konkrétní datum vydání, akční RPG si nicméně časem zahrajeme na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.

Nejnovější články